Plesni centar Studio 23

„Drago mi je, Dragojla!“

VIŠE IZ RUBRIKE

Intrigantna biografija

Premijera će se održati u četvrtak, 14. rujna u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a matineja predstave biti će u petak, 15. rujna u 11 sati.

Karlovačka premijera predstave „Drago mi je, Dragojla!“ održat će se u četvrtak, 14. rujna u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a matineja predstave biti će u petak, 15. rujna u 11 sati.

Nakon premijere predstave u rujnu prošle godine i reprize u siječnju ove godine, u Zagrebačkom plesnom centru u Zagrebu, predstava je u javnom prostoru popraćena dobrim kritikama struke i velikim interesom publike.

O predstavi:

solo koreodrama

Autor i koreograf: Žak Valenta

Izvođačica i koautorica: Vera Mitrović Vrbanac

Skladatelj: Goran Ilić

Snimanje i video obrada: Mara Prpić

Tekst: Dragojla Jarnević (iz Dnevnika)

Savjeti na tekstu: Snježana Srdić

Plesno-dramski solo, koreografa Žaka Valente u koautorstvu i izvedbi karlovačke umjetnice Vere Mitrović Vrbanac, istražuje, predstavlja i portretira život i rad književnice i pedagoginje - karlovčanke, Dragojle Jarnević.

Kroz odabrane biografske narative i metaforičke scene propuštene kroz prizmu pokreta i teksta, te uz video projekciju koja prati izvedbu dodajući joj suvremeni okvir, ova intrigantna biografija žene 19. st. promatrana kroz njezine dnevničke zapise, korelira s izazovima današnjice.

Projekt je realiziran uz financijsku  podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Grada Karlovca i Županije Karlovačke.

PRODUKCIJA : Umjetnička organizacija TRAFIK, Rijeka, a partneri u projektu Studio 23, Karlovac i Zagrebački plesni centar.

REZERVACIJA ULAZNICA na e-mail adresi : trafikanti1998@gmail.com

Linkovi na press https://kritikaz.com/vijesti/Kritike/53659/Htjedoh_postati_mudra%C4%8Dicom,https://www.alter.hr/drago-mi-je-dragojla-prirodnost-kao-formula-za-ovacije/https://www.plesnascena.klasika.hr/index.php?p=article&id=2719https://trend.com.hr/2022/10/30/vera-mitrovic-vrbanac-o-predstavi-drago-mi-je-dragojla-hoce-li-biti-izvedena-u-karlovcu-ovisi-o-tome-hoce-li-grad-prepoznati-projekt/https://karlovacki.hr/premijera-solo-koreodrame-drago-mi-je-dragojla