Dovršeno kriminalističko istraživanje požara na vozilu i drvenom objektu na području Slunja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policijski službenici su zbog požara na vozilu i ugostiteljskom objektu na području Slunja, proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, jedan ima 32, a drugi 25 godine.
    Iz policije ističu kako se 32-godišnjaka sumnjiči da je 25. veljače u jednom ugostiteljskom objektu u Slunju 63-godišnjaku prijetio podmetanjem požara te da je kasnije tu prijetnju i ostvario tako što je uz pomoć kocki za potpalu izazvao požar na teretnom vozilu i drvenom stambenom objektu. Njegov pomagač, 25-godišnjaka se sumnjiči da je osobnim automobilom 32-godišnjaka dovezao u blizinu lokacija na kojima je izazvan požar.
    Zbog sumnje da je 32-godišnjak počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prijetnju on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo.

    Zbog sumnje da je 25-godišnjak počinio kaznena djela pomaganja u kaznenim djelima dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.