Turistička zajednica grada Karlovca

Domaći turisti u Karlovcu premašili brojke iz 2019. - ostvaren isti broj dolazaka te 4 posto više turističkih noćenja

VIŠE IZ RUBRIKE

Karlovac - cjelogodišnja turistička destinacija

Primarni turistički proizvod - kultura, aktivni odmor, lokalna gastronomija, tematske ture....

Ukupan broj ostvarenih noćenja u gradu Karlovcu u 2022. godini je 80.882 što je na razini 97,31 posto noćenja iz 2019. godine. Od tog broja 64.725 noćenja odnosi se samo na turistička noćenja.

Domaći turisti ostvarili su u protekloj godini isti broj dolazaka kao u 2019. te 15.343 noćenja što je u odnosu na 2019. godinu povećanje od 4 posto u noćenjima.

Kada promatramo sve prijavljene osobe u Hrvatskoj koje su boravile u Karlovcu u prošloj godini, onda je broj ostvarenih noćenja još veći i iznosi 25.342 što je povećanje od 17 posto.

Ove brojke rezultat su online komunikacije i kontinuirane promocije koju Turistička zajednica grada Karlovca provodi na domaćem tržištu i kojom kroz cijelu godinu, različitim sadržajima nastoji privući posjetitelje u naš grad.

Kultura i aktivni odmor kao primarni turistički proizvodi te lokalna gastronomija i  tematske ture uz brojna događanja motivi su koji privlače pažnju sve većeg broja izletnika i dnevnih posjetitelja koji otkrivaju Karlovac kao zanimljivu cjelogodišnju turističku destinaciju.

U TIC-u TZ grada Karlovca također je u 2022. godini zabilježen veći broj posjeta, i to 37 posto više nego godinu prije. Brojni izletnici iz većih gradova Hrvatske, potaknuti operativnim marketinškim aktivnostima Turističke zajednice grada Karlovca, tražili su dodatne informacije o tome što se sve može posjetiti u našem gradu. Većina posjetitelja u Turističko-informativnom centru, njih više od 80 posto bili su stranci i to gosti iz Njemačke, Nizozemske, Austrije, Češke, Italije i Francuske.

-Zajednički rad na razvoju i unaprjeđenju postojećih turističkih proizvoda, ali prije svega međusobno povezivanje dionika u destinaciji doveli su do ovih uspješnih turističkih rezultata. I u 2023. godini nastavit ćemo intenzivno raditi kako bi povećali vidljivost Karlovca te ugostili još više zadovoljnih  turista u našem gradu, izjavila je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić.