Prvi Karlovački

Domaći proizvodi na policama trgovačkih lanaca

Autor: Renata Benković

25.03.2020

Koronavirus

Na dnevnoj bazi u ministartvu poljprivrede vodi se evidencija o svim proizvodima iz biljne, stočarske i prehrambene proizvodnje

Vlada je jučer predstavila veliki paket za pomoć gospodarstvenicima i neke od mjera su već počele, kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Riječ je o 63 mjere, ali trenutno ih je i više. Naglasila je kako su pored ovih mjera koje su vrijedne oko 30 milijardi kuna, svi resori donijeli niz mjera usmjerenih preciznije na sektor za koji su nadležni.
Promet roba se normalno odvija, a u resornom ministarstvu ustrojili su dnevnu evidenciju o svim proizvodima iz biljne, stočarske i prehrambene proizvodnje, kako bi dobili evidencije o tome nedostaje li nečega, kakve su zalihe i kako teče proizvodnja. Istaknula je kako je cilj povećati vlastitu proizvodnju i smanjiti ovisnost o uvoznim kategorijama.

Ministrica Vučković naglasila je da obzirom na to, da su zatvorene tržnice, vrlo je važno da trgovački lanci osiguraju otkup svega što se proizvede u Hrvatskoj te da se ti proizvodi što brže distribuiraju potrošačima, uz poruku građanima da kupuju hrvatsku hranu.