Karlovac Open Air Tribute Festival 2024

Dolaze tribute sastavi Beatlesa, U2 i jedan od najboljih imitatora Elvisa Presleya

VIŠE IZ RUBRIKE

Zvjezdano ljeto

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto i ove će godine biti održan Karlovac Open Air Tribute Festival. Festival počinje 27. lipnja i trajat će do 29. lipnja. Kao i prethodnih godina, bit će održan na košarkaškom igralištu Šanac.

Već prvog dana Festivala publiku očekuje glazbena poslastica najavio je direktor Festivala Luka Šafar. U 21 sat nastupa sastav Crystal Riders iz Karlovca - Tribute to The Doors. Zvijezde prve večeri su HELP – A Beatles tribute.

-To je poznati tribute Beatlesa, proglašen čak najboljim u svijetu i održali su više od 600 koncerata širom kugle zemaljske. Tako da za početak imamo jedan jako kvalitetan sastav, kazao je Šafar.

Tribute još jednom velikom rock sastavu slijedi u subotu, 28. lipnja, a tu je sastav 4UB – Italian U2 Tribute.  Predgrupa su karlovački HC Punk band Živa meta. Šafar je napomenuo da se radi o mladom autorskom sastavu te da se raduju da će se i oni predstaviti na Open Air festivalu.

Veliko finale Karlovac Open air-a je u subotu, kad će publiku zagrijati zagrebački sastav S.P. – tribute to KUD Idijoti, a za kraj slijedi One night of Elvis – Elvis Presley tribute iz Velike Britanije.

-Pjevač koji nastupa kao Elvis je Lee Memphis King i od strane BBC-a je proglašen najboljim imitatorom Elvisa u svijetu. Vjerujem da ima za svakog ponešto i da je program raznolik i vrlo, vrlo kvalitetan, istaknuo je Šafar.

U samo nekoliko godina Karlovac Open Air Tribute Festival prometnuo se u jedan od najposjećenijih programa Zvjezdanog ljeta, a organizatori se trude zadržati kvalitetu iz godine u godinu.

-To je dosta teško jer stalno pokušavamo napredovati produkcijski, a i angažirati što bolje i što kvalitetnije bendove. To iziskuje i velika novčana sredstva i veliku pripremu, a nadamo se da će i ove godine ta ljestvica biti još malo podignuta. Nadamo se također da će publika doći u broju kao što je došla i prošlih godina, zaključno je istaknuo Šafar.