Prvo otvoreno javno prikazivanje

Dokumentarac o velikom Antunu Tovi Stipančiću ovog ljeta u Amfitearu Riječnog kina!

VIŠE IZ RUBRIKE

  "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat"

  Nakon što je lani predstavljen videospot "Bijela loptica", te službeni trailer prvog dokumentarca o velikom hrvatskom stolnoteniskom asu Antunu Tovi Stipančiću: "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat", procurila je vijest i da bi se prvo otvoreno javno prikazivanje Tovinog filma moglo dogoditi već ovog ljeta.

  “Informacija je točna. TOVA će biti prikazan u subotu, 20. srpnja ove godine u sklopu Riječnog kina u Amfiteatru u Dugoj Resi” – kratak je bio producent filma Petar Ćurić

  Naime, nakon što je potvrđeno iz Kine da film postaje dio stalne postave Muzeja svjetskog stolnog tenisa u Shangaju, inače jedinog službenog muzeja stolnog tenisa na svijetu, a ususret jubileju 100.-te godišnjice Svjetske stolnoteniske federacije, očekuje se veći broj prikazivanja TOVE diljem Europe i svijeta. Na naše pitanje planiraju li obići i neke filmske festivale - iz produkcije zagonetno odgovaraju jednom riječju: “Da!”

  Inače, na filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, te veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer.

  Ideja vodilja projekta bila je sačuvati od zaborava hrvatske sportske veličine, te ovjekovječiti Tovu i njegovo vrijeme. Napraviti prvi nereportažni ekspresionistički sportski dokumentarni film u Hrvata, te prikazati novim generacijama da se i u teškim obiteljskim prilikama i neimaštini može uspjeti, i da se ne mora biti savršen kako bi snovi postali stvarnost, samo treba vjerovati!

  Službeni trailer filma pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=mhzu6izF0BY

  Hrvatska verzija pjesme “Bijela loptica”: https://www.youtube.com/watch?v=MqLEAa6QhiY