"TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat"

Dokumentarac o velikom Antunu Tovi Stipančiću ovaj mjesec u dugoreškom Amfitearu

VIŠE IZ RUBRIKE

Dokumentarac o velikom hrvatskom i svjetskom stolnoteniskom asu Antunu Tovi Stipančiću

Nakon što je lani bio predstavljen videospot "Bijela loptica" te službeni trailer prvog dokumentarca o velikom hrvatskom i svjetskom stolnoteniskom asu Antunu Tovi Stipančiću: "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat", stiže vijest da će prvo otvoreno javno prikazivanje Tovina filma biti upriličeno već u subotu, 20. srpnja 2024. u sklopu Riječnog kina, u dugoreškom amfiteatru, inače Tovinom rodnom gradu kojeg nije napustio nikada, pa čak ni onda kada bi mu, kao višestrukom državnom prvaku, tri puta europskom prvaku, te vice-šampionu svijeta te u konačnici i svjetskom stolnoteniskom prvaku, život u Zagrebu ili nekoj drugoj europskoj metropoli operativno itekako olakšao život i brojne profesionalne aktivnosti.

Inače, na filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, te veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer.
Ideja vodilja projekta bila je sačuvati od zaborava hrvatske sportske veličine, te ovjekovječiti Tovu i njegovo vrijeme. Napraviti prvi nereportažni ekspresionistički sportski dokumentarni film u Hrvata, te prikazati novim generacijama da se i u teškim obiteljskim prilikama i neimaštini može uspjeti, i da se ne mora biti savršen kako bi snovi postali stvarnost, samo treba vjerovati!