Gradska knjižnica Ozalj

Dodjela nagrada "Stjepko Težak" za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce"

VIŠE IZ RUBRIKE

Najbolje priče

Prilikom dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će ukratko predstavljena i knjiga "Ljubavna priča u akvarelu" koja sabire najbolje priče s natječaja "Moje drago serce" od 2018. do 2021. godine.

U Zavičajnom muzeju Ozalj u Starome gradu Ozalj, u petak 13. listopada bit će dodijeljene nagrade "Stjepko Težak" za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju "Moje drago serce".

Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, izabrali su tri priče koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak" i sedam priča za posebnu pohvalu. Priče su povjerenstvu za vrednovanje dostavljene samo pod brojevima, a krajem rujna otkrili smo tko su najsretniji pisci.

Ovogodišnji najuspješniji autori su:

1. nagrada - Damir Valent: Tko igra za raju

2. nagrada - Denis Peričić i Anita Peričić: Kiosk

3. nagrada - Tomislav Štajduhar: Ljubav, na kraju priče

Posebne pohvale povjerenstva zaslužili su sljedeći autori:

- Marina Čalić: Konačnost

- Melita Horvat: Obećanje

- Andy Jelčić: Navodno

- Marija Krešić: Voda ispod mosta

- Nikolina Nikolić: Ogledalo

- Marin Pelaić: Čarobnica iz Ozlja

- Katarina Pučar: Most do uspomena

-Prilikom dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će ukratko predstavljena i knjiga "Ljubavna priča u akvarelu" koja sabire najbolje priče s natječaja "Moje drago serce" od 2018. do 2021. Dodjelu nagrade "Stjepko Težak" glazbenim će programom uveličati učenici i profesori Područnog odjela Ozalj Glazebene škole Karlovac. Pridružite nam se na književnom slavlju, radujemo se vašem dolasku!, poručuju organizatori.

Natječaj "Moje drago serce" organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.