PU karlovačka

Dobrovoljno predao jednu ručnu bombu, jedno topovsko streljivo i 53 komada puščanog streljiva

VIŠE IZ RUBRIKE

Manje oružja, manje tragedija

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, poručuju iz PU karlovačke.

Jučer u Karlovcu građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao jednu ručnu bombu, jedno topovsko streljivo i 53 komada puščanog streljiva. Predano streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

-Još jednom podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

Također, podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi, poručuju iz PU karlovačke.

Nepoznati počinitelj oštetio lovačke kamere i hranilice za svinje

Policijska postaja Karlovac s ispostavom Vojnić jučer je zaprimila prijavu 23-godišnjaka da je lovačkom društvu na području općine Krnjak nepoznati počinitelj 5. kolovoza oštetio dvije lovačke kamere te hranilicu za svinje. Materijalna šteta veća je od 700 eura. Slijedi kriminalističko istraživanje.