Prvi Karlovački

Dobriša Adamec: “Kako je moguće da nisu svi građani dobili račune po novom načinu obračuna odvoza otpada?”

Autor: Sunčica Laić

23.09.2022

Karlovac

Kako je moguće da nisu svi građani dobili račune po novom načinu obračuna odvoza otpada koji je stupio na snagu 1. srpnja, već su neki dobili račune još po starom obračunu?, pitao je  Dobriša Adamec iz stranke Možemo! na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća.

-Po nama, novi model uveden je ishitreno i na silu, a građani nisu još dobro educirani o rasporedu odvoza otpada i novom načinu naplate, konstatirao je Adamec kojega je zanimalo i kolika je financijska korist Čistoće od novog načina naplate.

Direktor Čistoće Vlatko Ivka odgovorio je da što se tiče naplate, kategorički tvrdi kako nitko nije dobio obračun troškova odvoza otpada po starom režimu.

-Svi građani grada Karlovca dobili su fiksni dio naplate koji iznosi 52 kn plus 13 posto PDV-a, a neki građani nisu dobili varijabilni dio jer je u fazi uvođenja novog sustava gospodarenja otpadom u srpnju zakazao sustav, a radi se o nekih 150 korisnika, istaknuo je.

Ivka smatra i kako je to jedan od najvećih projekata Čistoće od kada postoji i da su u dva mjeseca napravili posao koji bi trebao trajati nekoliko godina.

Jako smo pazili da za uslugu koju smo obavili nismo nekoga financijski oštetili i nitko nije dobio veći račun nego što je trebao dobiti, kazao je.

Naglasio je i kako su fakturirane stavke za srpanj ove godine iznosile 1,5 milijuna kuna, a lani po starom obračunu za isto razdoblje milijun kuna.