Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži

Dobili novo kombi vozilo za prijevoz učenika

VIŠE IZ RUBRIKE

suradnje vrtića i Centra

Vrijednost novog vozila je 44 tisuća eura.

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji dobio je novo kombi vozilo za prijevoz učenika.

Tim povodom je ravnatelj Centra, Volodymyr Kubinskyy rekao kako su dosadašnji kombi nabavili još 2010. godine, a koji je već zastario i postao neuvjetan, te zahvalio na vrijednom vozilu.

A novo, moderno vozilo prilagođeno je prijevozu i invalidnih osoba.

Trenutno, kako je naveo, prevoze šestero djece, a pokrivaju veliko područje, od Velemerića, Ozlja...te uz put pokupe i drugu djecu kako bi svi stigli na vrijeme u školu.

-Sretni smo i što smo toliko očuvali ovo staro vozilo da ga sa zadovoljstvom možemo predati jednoj drugoj ustanovi kojoj je osnivač također Grad Karlovac, izjavio je  Kubinskyy.

A dosadašnji kombi pripao je Dječjem vrtiću Karlovac. Na donaciji je zahvalila ravnateljica Danka Pavletić, te istaknula:

-Dječji vrtić Karlovac širi svoje objekte i na područje izvan grada. Do sada smo imali dva kombija, jedan samo za vožnju hrane, a drugi k ojim su domari prevozili alate i stvari od vrtića do vrtića je star i u jako lošem stanju. U suradnji s Centrom i Gardom Karlovcem sada smo uspjeli dobiti ovu donaciju koja će nam itekako koristiti, istaknula je Pavletić.

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako je ovo izvrstan primjer suradnje vrtića i Centra.

-Vjerujem da će i jedna i druga ustanova od ovih novih kombija imati koristi i da će im biti lakše raditi. Vrijednost novog kombija je 44 tisuće eura. Mi smo za ovu novu pedagošku godinu osim ovog ulaganja "odradili" i okoliš OŠ Švarča. Naravno da se naša briga nastavlja i dalje i naravno da u tom dijelu očekujem i dalje inicijative od strane prije svega ravnateljica i ravnatelja naših ustanova, poručio je Mandić.