Još jedno priznanje za tvrtku Inkasator

Dobili nagradu Hrvatski indeks održivosti za odnose sa zajednicom

VIŠE IZ RUBRIKE

Na usluzi građanima

Inkasator je prijavio tri zgrade na javni poziv za sufinanciranje troškova energetske obnove objekata stradalih u potresu

Još jedno priznanje stiglo je gradsku tvrtku Inkasator. Na 15. Konferenciji o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj dodijeljene su nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO najuspješnijim hrvatskim poduzećima u primjeni društveno odgovornih praksi. Nagrade su dodijeljene 16. put, uz podršku Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i to u 12 kategorija. Inkasator je nagrađen u kategoriji odnosa sa zajednicom.

-Ova nagrada nije nagrada za donacije i za humanitarne akcije koje provodimo . Ova nagrada je prepoznala i obuhvatila sve naše aktivnosti kroz naše odjele i različite djelatnosti, a odnose se prije svega na našu redovnu i kontinuiranu komunikaciju s potrošačima, suvlasnicima i predstavnicima u vidu edukacije i informiranja i to su one naše dobrovoljne aktivnosti i koje nismo obavezni provoditi. Mi jesmo upravitelj, mi naplaćujemo troškove stanovanja i bilo bi najjednostavnije da radimo samo taj posao. Međutim, naša je želja da potrošačima i suvlasnicima pružimo sve informacije da budu educirani o projektima koji rije svega donose njima benefite, ali i cijeloj lokalnoj zajednici, rekla je direktorica Inkasatora Andreja Barberić.

Nagrađeni su, između ostalog, za svoju platformu Moj inkasator, KEKS režije, radionice vezane za energetsku obnovu, kontinuirane sastanke na zgradama, odnos prema umirovljenicima te alati koje koriste u naplati troškova prije provedbe prisilne naplate.

Direktorica je izvijestila i o novom projektu, energetskoj obnovi zgrade na adresi Rakovac 13. Naime, radi se o starom zapuštenom zdanju, dodatno oštećenom u potresu, sa svega deset suvlasnika, a koji niti sredstvima pričuve i uz kredit ne mogu namaknuti dovoljno novca za obnovu. Inkasator je kao upravitelj pronašao rješenje, rekla je Barberić.

-  Otvorila se mogućnost da ovu zgradu prijavimo na javni poziv za sufinanciranje energetske obnove objekata stradalih u potresu. Taj javni poziv pretpostavlja 85 posto opravdanih troškova obnove zgrade. MI smo ovu zgradu i još dvije prijavili na taj javni poziv. Vjerujemo da će zgrade ostvariti to sufinanciranje i da ćemo slijedeće godine i ovu zgradu obnavljati. Tu su i obnove od potresa i energetske obnove što je jedan puno značajniji zahvat. Konačni cilj ove priče je da veliko financijsko opterećenje neće podnijeti suvlasnici ove zgrade. Uz 85 posto sredstava koje će dobiti će ih staviti u rang  da će normalno moći živjeti i u budućnosti i da to neće bitnije utjecati na njihov standard života, osim što će ga poboljšati kad zgrada bude obnovljena, rekla je Barberić.

Tomislav Franjković iz Inkasatora je dodao da je ovim javnim pozivom predviđena prvo konstrukcijska obnova koja se odnosi na sanaciju statike zgrade, a uključuje i energetsku obnovu.

Od ostalih aktivnosti u Inkasatoru istaknula je novu rubriku na mrežnim stranicama tvrtke – Educiraj me koja obuhvaća bitne informacije za potrošače, a utemeljena je na analizi upita i reklamacija koje svakodnevno postavljaju građani. U planu su edukacije o financijskoj i informatičkoj pismenosti, a cij je da se što više koriste dostupni digitalni kanali za različite usluge.

Andreja Barberić zahvalila je voditeljima odjela i svim djelatnicima, koji svojim dobrovoljnim angažmanom i trudom doprinose provođenju svih projekata na dobrobit građana.