Prvi Karlovački

Do okončanja natječaja karlovačku bolnicu vodit će v.d. Zdenka Mažuran, a njena zamjena bit će dr. Mirjana Lončarić Katušin

Autor: Miloš Milovanović

14.07.2020

Županija

Na čelu najveće zdravstvene ustanove u Karlovačkoj županiji, Opće bolnice Karlovac nije više prim. dr. Ervin Jančić kojemu  je istekao mandat.

Jučer je bio zadnji dan četverogodišnjeg mandata dr. Jančića, dosadašnjeg ravnatelja. Upravno vijeće Bolnice je na jučerašnjoj sjednici izvršilo svoju zakonsku obvezu i raspisalo novi natječaj za ravnatelja ove ustanove. S obzirom da Bolnica mora imati ovlaštenu osobu za zastupanje jednoglasno smo za vršiteljicu dužnosti ravnatelja imenovali dosadašnju voditeljicu ekonomskih i financijskih poslova Zdenku Mažuran, rekao nam je predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Kristijan Čujko i dodao.

Ovo prijelazno razdoblje do okončanja natječaja željeli smo iskoristiti za financijsko konsolidiranje bolnice. Samo imenovanje gospođe Mažuran za vršiteljicu dužnosti ravnatelja je zapravo korak prema financijskoj stabilizaciji Ustanove koja je u ozbiljnim financijskim problemima uslijed korona krize i drugih okolnosti u zdravstvu, istaknuo je Čujko i nastavio.

Dijelimo sudbinu cijelog zdravstvenog sustava pa tako i karlovačka bolnica. Na ovaj način htjeli smo doprinijeti na neki način sanaciji financijskog stanja. U zadnje vrijeme postojalo je i određeno nezadovoljstvo zaposlenika koje smo pokušali na ovaj način riješiti.

Natječaj za imenovanje novog ravnatelja je otvoren 14 dana, a bit će izabran onaj kandidat koji  ponudi najbolji program.

Cijeli postupak traje preko 45 dana, tako da bi novi ravnatelj mogao zasjesti u fotelju negdje u rujnu, kaže Čujko i dodaje.

Nije neuobičajeno da ravnatelj bolnice bude osoba nemedicinske struke. Međutim zakon jasno kaže da u tom slučaju zamjenik ravnatelja mora biti medicinske struke. Danas smo imali telefonsku sjednicu Upravnog vijeća te smo za zamjenika ravnatelja izabrali prim. dr. Mirjanu Lončarić Katušin.

Inače, Upravo vijeće Bolnice čine predstavnici Županije, Republike Hrvatske i zaposlenika Bolnice.