Mjesta koja morate vidjeti ovo ljeto

Dnevni boravak na Kupi i Mrežnici

VIŠE IZ RUBRIKE

Turizam

Savršen pogled na rijeku, zelenilo, ugodna temperatura i bogata gastronomska ponuda najkraći su opis mjesta koja morate obići ovo ljeto, a koja se nalaze na samo 45 minuta vožnje od Zagreba

Prostor uz rijeku Mrežnicu u Donjem Zvečaju i prostor uz rijeku Kupu u gradu Ozlju u podnožju slapa – lokacije su na kojima se i ove godine događa Dnevni boravak.  Mrežnički boravak svoja je vrata otvorio već 30. svibnja, a onaj na Kupi svoja otvara ovaj četvrtak, 8. lipnja. U slučaju kiše, najavljuju organizatori, otvorenje se pomiče na dan poslije, ali za sada se očekuje – četvrtak. Sve informacije najbolje je pratiti na Facebook stranici Dnevnog boravka.

Na otvorenju sviraju Ivan Sever i njegov trio od 18 sati, u petak, 9. lipnja oni najmanji moći će uživati u facepaintingu, a u subotu, 10. lipnja imat ćemo priliku gledati Desant na Ozalj.

Na obje lokacije moći ćemo uživati sve do kraja kolovoza.

-Kao i prošlih godina, i ove godine posjetitelji imaju priliku uživati u brojnim programima za djecu, nastupima raznih bendova i naravno – nezaobilaznoj i odličnoj gastro ponudi koju će za vas pripremati vrhunski kuhari. Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Tako će se u ponudi naći čips od šarana, šurlice s raguom od jelena, crni slavonac, burgeri, spring rolice, pileći katsu, tuna poke, pohani sladoled itd. Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi za koju je zaslužan Restoran Žganjer gostima nudi janjeće uštipke, krčki umak, nekoliko vrsta burgera uključujući i Green burger, salatu od Karla šurlica s pestom od rikole i mozzarellom, tortu Katarine Zrinski prema receptu iz 17. stoljeća itd. Naravno, i najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastro favorite, poručuju organizatori.

Dnevni boravak na Kupi ideja je i program nastao u suradnji i organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa u partnerstvu s Restoranom Žganjer. Prvenstvena želja bila im je vratiti kupače na Gradsko kupalište Slave Raškaj u Ozlju te podsjetiti na kreativne i kvalitetne načine provođenja slobodnog vremena s djecom, obitelji i prijateljima.

Što vas sve čeka u Dnevnom boravku?

MREŽNICA: Restoran DP, udobne fotelje i ležaljke, pogled na slap i Mrežnicu, sportske aktivnosti

KUPA: Restoran Žganjer, udobne fotelje i ležaljke, pogled na Kupu, dječje predstave, animatori, mađioničari, koncerti, stand up, filmske projekcije

Više informacija o Dnevnom boravku na rijeci i specifičnim lokacijama na Mrežnici i Kupi potražite na sljedećim linkovima:

Facebook: 

https://www.facebook.com/dnevniboravaknarijeci 

Instagram: 

https://www.instagram.com/dnevni.boravak.na.rijeci/ 

Internetska stranica:

https://tzp-kupa.hr

http://restoran-zganjer.hr/

https://mreznicka-kuca.com/

https://izvanfokusa.hr

https://ozalj.hr