Prvi Karlovački

„Djevojke je teško motivirati online putem, ali treneri se trude kako bi što bolje prenijeli znanje“

Autor: Marta Marinović

22.11.2020

Mozaik

Aktivnosti Karlovačkih mažoretkinja u vrijeme korone na pauzi

Rasplesane djevojke u modrim odjelima na našim ulicama već dugo nismo vidjeli. Korona-pandemija uzela je danak brojnim aktivnostima u Karlovcu, pa tako i Karlovačkim mažoretkinjama koje već godinama vjerno prate svako gradsko događanje.

-Kako su stale aktivnosti i razne manifestacije u našem gradu, nažalost niti mi nigdje ne održavamo nastupe. Ove godine nisu održana prvenstva, državno i europsko, s kojeg smo se prošle godine vratile kao prvakinje u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Uvele smo online treninge i druženja, budući da nam ulazak u dvorane nije dozvoljen, rekla je dopredsjednica Karlovačkih mažoretkinja Lucija Miško.

Ovu sezonu mažoretkinje su krenule online, a kako nam ističe Lucija Miško teško je održavati aktivne i produktivne treninge na daljinu. Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj Karlovačkih mažoretkinja stagnira.

-Djevojke je teško motivirati online putem, ali treneri se trude kako bi što bolje prenijeli svoje znanje i prije svega motivirali djevojke. Isto tako, u ovoj sezoni nažalost nismo upisale nove članove jer, kao što kažem, teško je nove članove učiti online koracima i osnovnim vrtnjama u mažoret svijetu. 

Iako im ova jesen nije krenula kao i dosadašnjih godina, Karlovačke mažoretkinje smišljaju i maštaju o planovima koje ih čekaju čim to trenutna situacija uzrokovana korona-pandemijom dozvoli.

-Za budućnost imamo velike planove. Prije svega iduća godina za nas je velika, jer obilježavamo 25 godina rada, tako da smo u pripremama za održavanje jubilarnog koncerta ako nam pandemija to dopusti naravno. Nadalje, čim se pandemija malo smiri, i kad nam se omogući ulazak u dvorane, započet ćemo se treniranjem “uživo” kao i upisom novih članova, i iskreno se nadamo da se ćemo na proljeće, i s ljepšim vremenom kada možemo trenirati vani uz propisane epidemiološke mjere, to ostvariti.

Vedar duh i snaga volje krase Karlovačke mažoretkinje. Uz te karakteristike prebrodit će ovo razdoblje fizičke razdvojenosti i „mirovanja“ te će ponovno oživjeti naš grad uz drage nam modre odore.

FOTO: Službena FB stranica Karlovačkih mažoretkinja