Zgrada pod krovom, uskoro fasada, pa interijer i opremanje...

Dječji vrtić Rečica na jesen otvara vrata za 46 mališana

VIŠE IZ RUBRIKE

Radovi i oprema vrijedni su 1,2 milijuna eura

Novi vrtić je prizemnica, s tri dnevna boravka - za dvije jasličke i jednu vrtićku grupu s ukupno 46 djece, imat će zajednički višenamjenski prostor, sanitarne čvorove, distribucijsku kuhinju, spremišta... Dio terena oko vrtića bit će uređen kao zelena površina s dječjim igralištem, te pristupna prometnica s parkiralištem.

Novi dječji vrtić u Rečici, vrijedan 1,2 milijuna eura, nakon temelja i zgrade, dobio je krov, uskoro će i fasadu, a potom slijedi unutarnje uređenje i opremanje kako bi u novoj pedagoškoj godini otvorio vrata za 46 mališana.

Od ljeta, kada su radovi počeli, do sada napravljeni su temelji, nosiva konstrukcija, krovište zgrade, unutarnji razvod elektroinstalacija i sustav oborinske i sanitarne odvodnje.

Predstoji završetak radova na fasadnom sustavu i krovopokrivačkim radovima, zatim slijedi ugradnja vanjskih stijena, prozora i vrata iz aluminijskih profila, unutarnje uređenje zgrade - izvedba pregradnih zidova, podnih obloga, stropova, završnih obrada unutarnjih zidova, ugradnja sanitarnih uređaja, rasvjete, strojarske opreme, opreme kuhinje, te postavljanje namještaja.

Za potrebe grijanja i hlađenja građevine predviđena je ugradnja VRF uređaja – dizalice topline. Grijanje će biti podno grijanje i niskotemperaturni radijatori u dijelu građevine te ventilatorski konvektori (dopuna grijanja po potrebi), a hlađenje je predviđeno ventilacijskim konvektorima.

Za pripremu tople potrošne vode predviđena je ugradnja spremnika volumena 300 litara i ugradnja dva solarna kolektora na krovnu plohu.

Novi vrtić je prizemnica, s tri dnevna boravka - za dvije jasličke i jednu vrtićku grupu s ukupno 46 djece, imat će zajednički višenamjenski prostor, sanitarne čvorove, distribucijsku kuhinju, spremišta. Površina zemljišta pod građevinom je 565 m2, dok neto podna površina zatvorenih prostorija iznosi 395,72 m2, a otvorenih površina 113,53 m2. Preostali dio terena će biti uređen kao zelena površina s dječjim igralištem, te pristupna prometnica s parkiralištem od 20 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe s invaliditetom.

Radovi i oprema vrijedni su 1,2 milijuna eura, od kojih je 544.694 iz NPOO-a, a ostatak sredstva Grada Karlovca.

Izgradnjom ovog vrtića, rekonstrukcijom vrtića Hrnetić, te izgradnjom novog dječjeg vrtića na Luščiću, sva djeca predškolske dobi u Karlovcu, bez obzira jesu li im oba roditelja zaposlena ili ne, imat će mjesto u vrtiću.