Prvi Karlovački

Dječjem vrtiću Grabrik dodijeljeno priznanje za drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj

Autor: Sunčica Laić

09.06.2020

Karlovac

Dječjem vrtiću Grabrik danas je dodijeljeno priznanje za drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj koje je osvojio u sklopu natjecanja koje je u prosincu 2019. godine organizirao portal Gradonačelnik.hr.

Izbor je navedeni portal proveo preko svoje Facebook stranice, a između 56 prijavljenih vrtića pobjednik je bio onaj koji je osvojio najveći broj lajkova građana, a to je Dječji vrtić Maslačak iz Belišća.

-Dječji vrtić Grabrik je sa 1.673 lajka bio uvjerljivo drugi, s tim da su bili i šerani isto jako, jako puno puta. Kada sam prilazio vrtiću i samo izvana vidio kako izgleda, moram priznati da me silno intrigira tko je to prvi i kako izgleda prvi, ako je ovo drugi vrtić u Hrvatskoj, istaknuo je Vjeran Stilinović, koordinator projekta prilikom uručivanja priznanja v.d. ravnateljici vrtića, Danki Pavlačić.

Ravnateljica Pavlačić rekla je kako im je velika čast što su u ovom izboru u kojem je sudjelovao veliki broj vrtića osvojili drugo mjesto, te zahvalila roditeljima, djelatnicima, svim građanima koji su šerali i lajkali, te gradonačelniku i Gradu što su im izgradili ovako lijepi vrtić na kojega su jako ponosni.

-Drago mi je da smo imali priliku pokazati svima koliko smo lijepi i koliko odgojitelji i djeca svakodnevno ispunjavaju ljepotu ovoga vrtića, poručila je Pavlačić.

Gradonačelnik Damir Mandić podsjetio je kako su od 2012. godine naovamo u obnovu vrtićkih objekata uložili gotovo 100 milijuna kuna. Dječji vrtić Grabrik samo je jedan od vrtića u gradu koji je obnovljen i to nedavno.

-U ovom trenutku imamo situaciju da se još dva vrtićka objekta u gradu obnavljaju, a to je vrtić Dubovac u vrijednosti od sedam milijuna kuna i pred uporabnom dozvolom je potpuno novi Dječji vrtić Mahično. To je jedini od svih objekata kojega smo isfinancirali EU sredstvima. Naš osnovni cilj je da prije svega sva djeca čija su oba roditelja zaposlena dobiju svoje mjesto u vrtiću i vjerujem da ćemo to uspjeti. Naravno da nam je cilj da sva djeca dobiju mjesto u vrtiću jer znamo da to onda otvara prostor i roditeljima da lakše nađu svoje radno mjesto. Tako da je ulaganje u vrtiće s jedne strane demografska mjera, a s druge strane mjera ulaganja u radna mjesta, ističe Mandić.

Smatra i da je po pitanju svih usluga u vrtićima, od produženog rada i svih drugih aktivnosti, Grad Karlovac zaista uspješan.

Posebno je zahvalio projektantici Petri Jurčević koja je vrtić projektirala, v.d. ravnateljici Pavlačić, te svim odgajateljicama u svim vrtićima.

-Ono što uvijek na neki način naglašavam je da su objekti objekti, sprave su sprave, a najvrjedniji resurs svih naših vrtića su naše odgajateljice. Ovim putem bih im zahvalio, jer dok smo imali sve ove silne obnove morali smo djecu smještati u druge objekte i bilo im je jako zahtjevno raditi, ali one su to stvarno odradile sa srcem. Pa ako je ovo drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj, onda ja garantiram da imamo najbolje odgajateljice u Hrvatskoj, poručio je Mandić.

Foto: (ič)

Autor: Sunčica Laić