Prvi Karlovački

Dječje i sportsko-rekreativno igralište na Maloj Švarči danas i službeno otvoreno

Autor: Renata Benković

04.08.2021

Karlovac

Igralištem će upravljati Mjesni odbor, a očekuje se da će ga koristiti i stanovnici susjednih mjesnih odbora i gradskih četvrti

Nakon godinu dana od kako su počeli radovi, danas je na veselje mještana Male Švarče, ali i ostalih zaljubljenika u sport, a najviše djece, službeno otvoreno dječje i sportsko -rekreativno igralište.

Dječje igralište opremljeno je standardnom kvalitetnom opremom i spravama te je zaštitnom mrežom odijeljeno od terena za košarku i mali nogomet.

-Grad Karlovac je za njegovu izgradnju i opremanje izdvojio oko milijun kuna, rekao je gradonačelnik Damir Mandić prilikom uručivanja uporabne dozvole i ključeva, predsjednici Mjesnog odbora Mala Švarča, Ivani Mihalić, koja je tom prilikom zahvalila prvenstveno svojim sumještanima koji su imali strpljenja i razumijevanja i koji su konačno dočekali ono što se je godinama obećavalo, a sada konačno i realiziralo, kao i svim gradskim službama koje su stručno i ažurno pratile gradnju.

Isto tako pozvala je sve da svoje slobodno vrijeme bez ograničenja provode na igralištu, da se druže, zabavljaju i uživaju sa svojim vršnjacima ili djecom u igri i sportskom nadmetanju ili samo rekreaciji, svi ste dobrodošli, poručuje. Igralištem će upravljati Mjesni odbor, a gradonačelnik očekuje da će ga koristiti i stanovnici susjednih mjesnih odbora i gradskih četvrti.

-Vjerujem da će malonogometni i košarkaški rekreativci kojih nije malo, ovdje doći na svoje, pa ne bi bilo loše ako ne prije, onda iduće godine organizirati neki turnir, kao još jedan razlog za dolazak i druženje u Maloj Švarči.

Dodaje da je i sam svjestan koliko su vremena mještani željno, ali strpljivo čekali na jedan ovakav sadržaj, pa je iskoristio priliku i najavio skoro otvaranje još nekih igrališta, kako bi održali dato obećanje, da će činiti sve da bi život stanovnika gradskih četvrti i mjesnih odbora bio koliko toliko ugodan.

-U ovom trenutku na području grada obnavljamo 13 igrališta, kaže Mandić, jedno od njih je rukometno-malonogometno na Dubovcu, a za nekoliko dana otvorit će se i košarkaški teren na Borlinu. Slično ovom na Maloj Švarči, iduće godine izgradit će se i igralište uz Područnu školu u Hrnetiću, na koje isto tako mještani predugo čekaju, zaključuje.