Grad Karlovac

Gradonačelnik Mandić primio djecu povodom Dječjeg tjedna

VIŠE IZ RUBRIKE

Dječje gradsko vijeće

Razgovaralo se o potrebama za novim spravama za vježbanje, uređenju OŠ Dragojla Jarnević, potrebi za novim autobusnim linijama, vršnjačkom nasilju...

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, gradonačelnik Damir Mandić održao je danas prijam za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Karlovca kojima je ujedno bila posljednja sjednica u ovom sazivu prije novih izbora. Ujedno je nastavnicama čestitao Svjetski dan učitelja koji se obilježava na današnji dan.

Tom prilikom djeca su iznosila probleme i potrebe s kojima se u svojim školama susreću, od potrebe za nabavom novih strunjača i sprava za vježbanje, u Mahičnu imaju problem s održavanjem nastave tjelesne kulture jer je igralište na otvorenom i svi ostali imaju pristup pa je igralište često puno smeća, tražilo se rješenje za dodatnu  autobusnu liniju iz Cerovca Vukmanićkog do Osnovne škole Turanj kako bi učenici stizali na predsat, ukazivali su na opasnost od automobila koji prebrzo jure u pojedinim dijelovima grada poput Matoševe ulice, otvoreno i ozbiljno djeca su s gradonačelnikom razgovarala i o vršnjačkom nasilju u svojim školama i drugo.

Gradonačelnik Damir Mandić zatražio je od dječje gradonačelnice, Ive Tomić da sve njihove prijedloge i upite stavi na papir pa mu predaju kako bi pokušali što prije početi rješavati navedene probleme.

A dječja gradonačelnica, Iva Tomić, osvrnula se na probleme s kojima se susreću u OŠ Dragojla Jarnević.

 

Gradonačelnik Damir Mandić na to je odgovorio: