PU karlovačka

Divlja(čka) vožnja na relaciji Turanj - Jelaši dobila svoj epilog: prekršajni nalog za 21-godišnjaka

VIŠE IZ RUBRIKE

Pa se ti samo hvali na Fejsu!

Prekoračio dopuštenu brzinu kretanja u naselju za više od 50 km/h i nije se kretao sredinom obilježene prometne trake.

Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac su temeljem objavljene snimke „divlje vožnje na relaciji Turanj - Jelaši“ u Karlovcu na društvenim mrežama u veljači 2023. godine, proveli kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska vozača i utvrđivanja svih činjenica.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na navedenoj relaciji 30. prosinca 2022. godine brzinom do 160 km/h osobnim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da je počinio dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno prekoračio je dopuštenu brzinu kretanja u naselju za više od 50 km/h i nije se kretao sredinom obilježene prometne trake. Vozaču će zbog počinjenih prekršaja biti izdan prekršajni nalog.

Iz PU karlovačke podsjećaju - vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote drugih sudionika u prometu. Pozivaju građane da im i dalje dostavljaju informacije o ovakvim i sličnim događajima kako bismo poduzeli potrebne mjere i radnje te takve osobe koje grube krše prometne propise sukladno zakonskim odredbama i sankcionirali, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti na našim prometnicama.