Prvi Karlovački

Direktor Tomislav Vukelić i gradonačelnik Damir Mandić posadili “Judino drvo”

Autor: Branko Obradović

07.05.2022

Karlovac

Održani 15. Dani otvorenih vrata tvrtke "Zelenilo"

U sklopu Dana otvorenih vrata tvrtku Zelenilo danas je posjetio karlovački gradonačelnik Damir Mandić. U pratnji direktora Tomislava Vukelića obišao je rasadnik, a u oglednom parku Zelenila zasadili su sadnicu Cercis siliquastrum. Direktor Vukelić istaknuo je da su ovo 15. po redu Dani otvorenih vrata.

-Ovo je 15. tradicionalna sadnja drveta i 15. po redu manifestacija Dani otvorenih vrata. Cilj održavanja manifestacije je da se što više približimo građanima, da im možemo ponuditi po povoljnim cijenama sve naše bilje koje sadimo u rasadniku. Ove godine Dani otvorenih vrata bili su od 2. do 7. svibnja, svake godine je to prvi tjedan u petom mjesecu. Bilje koje posadimo u našem rasadniku može se vidjeti po našim parkovima i cvjetnjacima u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Godišnje u našem rasadniku posadimo oko 110.000 komada cvijeća, što ljetnica što dugogodišnjeg bilja, kazao je Vukelić.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je djelatnicima Zelenila na svemu onome što rade za naš grad.

-Prije svega želim zahvaliti svim zaposlenicima Zelenila na svemu onome što rade za naš grad. Danas posebna zahvala svim radnicama i radnicima, koji svakodnevno brinu o našim parkovima i drvoredima. Mislim da možemo kao Karlovčani biti ponosni na sve ono što oni rade. Danas mi je drago da smo ovdje nakon vremena korone, mislim da je ovo na neki način povratak u normalne uvjete rada i života. Ovo stablo ima svoj latinski naziv, a ima i naziv koji će svi razumjeti “Judino drvo”, svaka simbolika je slučajna, rekao je Damir Mandić.