9. Zrin festival korača dalje tragovima Zrinskih

Dio programa festivala održava se Starom gradu Dubovcu i Starom gradu Ozlju

VIŠE IZ RUBRIKE

Promocija baštine

Ovogodišnji Zrin festival održava se od 28. svibnja do 8. lipnja u Zrinu, Petrinji, Gornjem Viduševcu, Čakovcu, Karlovcu, Ozlju i Brodu na Kupi

Hrvatska udruga Ars Organi Sisciae organizira 9. Zrin festival - multimedijalni festival koji se ove godine proširio daleko izvan prijašnjih festivalskih izdanja, promovirajući kulturnu baštinu četiri županije: Sisačko-moslavačke pod čijim se pokroviteljstvom festival održava, ali i Međimurske, Karlovačke i Primorsko-goranske.

Ovogodišnji Zrin festival održava se od 28. svibnja do 8. lipnja u Zrinu, Petrinji, Gornjem Viduševcu, Čakovcu, Karlovcu, Ozlju i Brodu na Kupi.

U Starom gradu Dubovcu program će biti održan u nedjelju 4. lipnja. Ljubitelji jazz glazbe u osobito lijepim ambijentima doći će na svoje jazz koncertom Bruno Mičetić tria u sastavu – Bruno Mičetić, gitara; Joe Kaplowitz, klavijature i Ratko Divjak, bubanj. Koncert počinje u 20 sati, a organizatori poručuju posjetiteljima da će stići pogledati jedan od najljepših karlovačkih zalazaka sunca.

Kraj ovogodišnjeg Zrin festivala predviđen je u srednjovjekovnom gradu Ozlju. U jednoj od prelijepih obnovljenih dvorana palače Zrinskih koncert zatvaranja festivala održati će najznačajniji hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja - Hrvatski barokni ansambl i solisti Stjepan Nodilo, barokna oboa; Krešimir Fabijanić, barokna truba i Pavao Mašić, orgulje, a pod ravnanjem renomirane violinistice Laure Vadjon. Zaključni koncert 9. Zrin festivala održat će se na blagdan Tijelova, u četvrtak 8. lipnja u 20 sati.

Ovogodišnje izdanje Zrin festivala nastalo je prvenstveno uz pomoć Ministarstva kulture i medija RH, ali i uz pomoć Sisačko-moslavačke županije koja je pokrovitelj ovog festivala, Sisačke biskupije, Općine Dvor, Grada Gline, Grada Petrinje, Grada Čakovca, u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka, Muzejom grada Karlovca i Družbom „Braća hrvatskog zmaja te uz sponzorstvo HDS ZAMP-a i Vinarije „Marinčić“. Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.