Prvi Karlovački

Dimitrije Birač poručuje Gradu: “Odgovorite našem sugrađaninu na upite i riješite situaciju s karlovačkim lipama”

Autor: Sunčica Laić

04.08.2022

Vijesti

Gradski vijećnik Nove ljevice, Dimitrije Birač u priopćenju medijima apelira na Grad da nakon dva mjeseca od upita odgovori našem sugrađaninu B.F. s Banije i riješi situaciju s lipama.

-U utorak (2.8.) je u Zagrebu na tramvajskoj stanici ženi palo stablo na glavu. Srećom, prošla je s lakšim ozljedama iako je odvezena u bolnicu. Naknadno se utvrdilo da iako je stablo izgledalo zdravo, na vratu korijena je bilo velika količina truleži. Vjerojatno je to bio povod da me kontaktira naš sugrađanin, uznemireni gospodin B. F. s Banije.

U dva navrata ove godine je pisao i Gradu i gradonačelniku (6.6. i 14.7.), ali bez ikakvog odgovora. Ispred njegove kuće, ali uz gradsku cestu i na gradskoj površini, već godinama se zanemaruju tri velike lipe stare 40-ak godina. Stare grane padaju na cestu i po dvorištu, a strujni kablovi prolaze kroz krošnju.

Možda je s lipama zaista sve u redu, a možda ih se u nekom trenu treba orezati. No, je li teško odgovoriti čovjeku, doći do njega i razgovarati s njim? I onda mu pojasniti hoće li se nešto i što točno poduzeti po tom pitanju.

Razumijem da gradska uprava ima podosta posla uz postojeća gradilišta po Karlovcu u sklopu projekta aglomeracije i da su gradska poduzeća i gradski odjeli bili angažirani na sanaciji štete na čak 414 objekata oštećenih protekli tjedan u olujnom nevremenu.

Međutim, ne bi se smjelo događati da izostane nužna dvosmjerna komunikacija između građana i Grada, i to dva mjeseca nakon inicijalnog upita. Ovim putem apeliram na Grad, koji ima sve podatke, da odgovori našem sugrađaninu na upite i riješi situaciju s karlovačkim lipama, poručuje Birač.