Prvi Karlovački

Dimitrije Birač o otoku smeća u Grabriku: Tko plaća, čije je i zbog čega?

Autor: Anamarija Radočaj

29.06.2020

Karlovac

Vijećnik Gradske četvrti Grabrik Dimitrije Birač predlaže nova rješenja za otok smeća u Grabriku, a ima i pitanja za nadležne

U funkciji vijećnika Gradske četvrti Grabrik Dimitrije Birač odlučio je u jeku predizborne kampanje medijima progovoriti o problemu smeća u Grabriku. Vijećnik je problem iskazao kroz tri pitanja na koja očekuje odgovore.

-Tri su glavna pitanja. Zbog čega je taj otok smeća stavljen baš ovdje pored nagrađivanog leptira? Tko to plaća ako svaki neboder ima svoje kontejnere i ako ljudi dolaze i iz drugih kvartova ovdje baciti otpad. Čije to je i koja je svrha svega toga, pita se Birač.

Birač smatra da se treba pronaći neko prikladnije rješenje za otok, da on treba biti postavljen ili na početku ili na kraju kvarta. Mišljenja je da se smeće treba čistiti tri puta tjedno.

-Imate situaciju, i to posebno sada kad su vrućine, da se ljudima ne da otvarati one možda prazne kontejnere pa bacaju sa strane.

Tražio je sastanak s Vijećem Gradske četvrti, no do toga nije došlo. Sada traži javni sastanak u Gradskom vijeću grada Karlovca na kojem će biti svih stanovnici GČ-i Grabrik.

Spomenuo je da su drugi vijećnici angažirani u političkim kampanjama pa da nemaju vremena, ali on svoju konferenciju za medije ne doživljava izbornom aktivnošću.

-Ovo je kampanja vijećnika gradske četvrti, zato nisam pressicu sazvao u centru Karlovca, nego u Grabriku. Meni su se stanari obratili prošli tjedan i odlučio sam sada izaći s time, zaključio je Birač.

 

Autor: Anamarija Radočaj