Prvi Karlovački

Dimitrije Birač o devastiranom opskrbnom centru na Drežniku i o potrebi izgradnje nogostupa

Autor: Sunčica Laić

22.12.2020

Politika

-Nemojte zapuštati ovaj kvart, poručuje Birač

Na problematiku devastiranog opskrbnog centra na Drežniku kao i na potrebu izgradnje nogostupa u Splitskoj ulici, danas su se osvrnuli Dimitrije Birač, član izvršnog odbora Nove ljevice i Nikola Marijanić, bivši predsjednik Gradske četvrti Drežnik-Hrnetić.

-Već više od desetljeća Drežničane se ignorira u vezi problema napuštenog opskrbnog centra koji je u vlasništvu firme Diona d.d. u stečaju. Moj prijedlog je da se nanovo aktualizira ideja dječjeg vrtića, a da bi se to napravilo nužno je razgovarati s vlasnikom. Ono što je najbitnije je da Grad pokaže inicijativu i uključi se u ovo. Građani traže jedno, imaju svoje potrebe i ideje, ali apsolutna odgovornost i inicijativa mora biti na lokalnoj politici, smatra Birač.

Vezano uz nogostup, rekao je kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ova točka uključena kao plan s iznosom od 400.000 kuna u Program građenja komunalne infrastrukture u izbornoj, 2021. godini.

Poručio bih Mandiću, napravite nogostup, ne da uđe u plan nego ga realizirajte, nemojte zapuštati ovaj kvart, istaknuo je između ostalog Birač.

Nikola Marijanić naglasio je kako su građani Drežnika preko gradske četvrti bili tražili da bi se tu formirao vrtić, jer nije toliko prometno, objekt je velik, a ima i svu potrebnu infrastrukturu, ali kako se to nije nikada realiziralo već je objekt postao potpuno devastiran i iznutra i izvana. Što se tiče prometne infrastrukture, odnosno nogostupa kazao je kako u ovoj gradskoj četvrti ima oko 350 metara nogostupa.

Jako smo forsirali da se to riješi, ali do danas nije ništa napravljeno. Moram reći i da je unazad deset godina napravljen kompletan projekt obnove ulice, sa nogostupom, infrastrukturom itd., ali to je sve ostalo samo na papiru, navodi Marijanić.