Prvi Karlovački

Deseti jubilarni kamp u Hostelu Karlovac u Selcu najveći je judo kamp u Europi

15.08.2019

Sport

U kampu je čak 800 sudionika iz 28 zemalja

U popularnom karlovačkom hostelu u Selcu započeo je po mnogima centralni sportski događaj ove turističke sezone. Naime, vrijedni sportski djelatnici iz Judo kluba “Acron” iz Slovenj Gradeca u Sloveniji uspjeli su u posljednjih deset godina ostvariti ono što bi rijetkima pošlo za rukom. Na inicijativu i pod vodstvom neumornog ukrajinskog trenera sa adresom stanovanja u Sloveniji Ruslana Yankovskyya koji je sa svojim klupskim kolegama iz Slovenije iz malog sportskog kampa napravio judaško čudo u Selcu. Naime, ove godine uspjeli su okupiti čak 800 polaznika iz 28 zemalja.

– Kao i na svakom početku najprije je bila samo ideja i dobra volja. Sada je to neka sasvim druga priča. Gotovo nigdje nećete naći toliko reprezentativaca i kvalitetnih boraca okupljenih na jednom mjestu. Uz tehničke preduvjete koji su za nas ovdje idealni polaznici kampa imaju posebnu pogodnost vježbati sa toliko različitih sportskih prijatelja. Jako smo zadovoljni do sada učinjenim, ali nije uvijek bilo lako. Da nemamo ovako odličnu logističku podršku Hostela Karlovac u Selcu, koji nas svake godine pozitivno iznenadi, teško bi bilo ovakav projekt uspješno privesti kraju na zadovoljstvo svih dionika, rekao je popularni Ruslan Yankovsyy.

Inače, ovaj sportski događaj jedan je od trenutno najvećih i najznačajnijih manifestacija koje se održavaju na Crikveničkoj rivijeri. I tako će biti slijedećih deset dana. A koliko je uistinu popularan ovaj kamp i izvan granica Lijepe naše govori podatak da u njemu sudjeluju i mlade judašice iz daleke Finske. Oduševljene su uvjetima za treniranje i našom hranom i morem. Ima samo jedan mali problem. U zemlji Djeda Mraza odavno je već započela nova školska godina. No, želja za sudjelovanjem na ovom kampu bila je jača pa je postignut interni dogovor. Obitelj Seikkula koju predvodi otac i trener Tuomo poveo je svoje kćeri Louna-Luminu i Phila-Mariu, te njihovu najbolju prijateljicu Saru Rajatalo u Selce, ali pod jednim uvjetom. Da se vrijeme između treninga ispuniti gradivom iz škole kako ne bi bili u zaostatku nakon povratka kući. Iako su tek prvi puta ovdje već sada uglas tvrde, dolazimo i dogodine. (b.o.)