Športsko društvo slijepih „4 rijeke“

Denis Velimirović brončani na Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne

VIŠE IZ RUBRIKE

Čestitamo!

U iznimno jakoj konkurenciji Velimirović je srušio odličnih 612 čunjeva te ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši broncu

Član Športskog društva slijepih „4 rijeke“ Karlovac, Denis Velimirović ostvario je fantastičan uspjeh na 23. IBSA EP u kuglanju na devet čunjeva za slijepe i slabovidne.

Europsko prvenstvo održano je u gradu Sierakow, Poljska u periodu od 11. do 18. svibnja, a Velimirović je nastupio u sklopu muške reprezentacije nakon što se uspješno plasirao tijekom priprema koje su prethodile EP.

U kvalifikacijskom nastupu, koji se ujedno računao i u ekipnom dijelu natjecanja, Velimirović je srušio jako dobrih 542 čunja te se sa time rezultatom plasirao u finale kao osmi.

Nastup posljednjeg dana prvenstva Velimirović je u iznimno jakoj konkurenciji srušio odličnih 612 čunjeva ostvario svoj najveći uspjeh osvojivši broncu te u kombinaciji četvrto mjesto, a pojedinačno srebro izbjeglo mu je za svega dva čunja.

Uz broncu, Velimirović je kao član muške reprezentacije osvojio i odlično drugo mjesto.

Hrvatska ženska i muška reprezentacija je na EP u kuglanju osvojila ukupno 13 medalja, od čega 7 zlatnih, četiri srebra te dvije bronce čime je prvenstvo završila kao najuspješnija nacija, a Karlovčaninu Velimiroviću su ovo prve medalje sa europskih prvenstava u kuglanju.