Prvi Karlovački

Darovanom knjigom probudite ljubav djeteta prema čitanju i naučite ih koliko je lijepo i važno pomagati

Autor: Renata Benković

01.02.2021

Karlovac

Statistika kaže da u Hrvatskoj nažalost, svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu, što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” već sedmu godinu provodi akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu pod geslom “Čitam, dam, sretan sam-svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ova akcija provodi se u okviru obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Slikovnice i knjige za djecu prikupljaju se od danas pa naredna dva tjedna, dakle do Valentinova, a bit će proslijeđene Ženskoj grupi Korak Karlovac.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Statistika kaže da u Hrvatskoj nažalost, svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu, što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala.

Stoga iz Knjižnice pozivaju djecu i odrasle da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti u prave ruke. I na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac nalazi se košara u koju možete ostaviti slikovnice.

Za više informacija javite se knjižničarima na Odjelu za djecu i mladež na broj telefona 412-377.