Prvi Karlovački

Dario Mrzljak: Prošla godina bila je najbolja do sada što se tiče pomoći klubovima

09.03.2020

Sport

Održana redovna godišnja sjednica Skupštine Nogometnog saveza Karlovačke županije

Redovna godišnja sjednica Skupštine Nogometnog saveza Karlovačke županije održana je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu. U ime Hrvatskog nogometnog saveza skupu su prisustvovali viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić i koordinator natjecanja HNS-a Neven Špeajcer. Na skupu je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu te je bilo riječi o aktivnostima u ovoj godini. Predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije Dario Mrzljak istaknuo je da je prošla godina bila najbolja do sada što se tiče pomoći prema klubovima.

-Zahvaljujući uspjehu naše reprezentacije u Rusiji stigla su u Hrvatski nogometni savez sredstva, koja su jednim dijelom usmjerena prema županijskim savezima, a mi smo dali pomoć klubovima. U dva navrata davali smo donacije prema klubovima u loptama i potrebnoj opremi. Klubovima Prve županijske nogometne lige nabavili smo kamere za snimanje utakmica, rekao je Mrzljak.

Vodeći klub u županiji “Karlovac 1919” nastavio je uspješno i u drugom dijelu prvenstva, pa je vrlo blizu ulasku u trećeligaški rang, a to će biti novi poticaj županijskom nogometu.

-Ja stalno govorim da je jako bitno da “Karlovac 1919” uđe u viši rang i da imamo jednu piramidu klubova. Igrači trenera Matije Štefančić pobijedili su u subotu u derbiju u Zagrebu  “Trešnjevku” i idu sigurnim koracima prema trećeligaškom rangu. Ja im želim u tome puno uspjeha, istaknuo je Mrzljak.

Na skupu je istaknuto da je Hrvatski nogometni savez u prošloj godini za poboljšanje infrastrukture dao Nogometnom savezu Karlovačke županije 1.050.000 kuna. Na sjednici je u članstvo Nogometnog saveza Karlovačke županije primljena Udruga veterana Nogometnog kluba “Duga Resa”. (b.o.)