Prvi Karlovački

Dario Mrzljak i dalje na čelu županijskog nogometa

Autor: Branko Obradović

03.12.2021

Sport

Redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Karlovačke županije

Redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Karlovačke županije održana je danas u dvorani za sastanke Restorana “Lovački rog”. Dosadašnji predsjednik Dario Mrzljak dobio je novi mandat za iduće četiri godine, a on je bio i jedini kandidat. Dopredsjednici su također isti, Krešimir Perković i Željko Berislavić. U Izvršni odbor izabrani su Neven Bastaja, Željko Berislavić, Krešimir Perković, Dražen Frklić, Igor Jelić, Igor Katušin, Danijel Tomačić, Dalibor Turkalj, Ivan Sopčić i Igor Pavlačić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Zvonko Luketić, a članovi su Miroslav Podvorac i Tomislav Zorinić. U izvješću za protekle četiri godine Dario Mrzljak istaknuo je da je u infrastrukturu klubova uloženo milijun kuna te da je 90 posto klubova dobilo pomoć za infrastrukturu. U sportskoj opremi klubovi su dobili donaciju u ukupnoj vrijednosti od 400 tisuća kuna. Kao najveći uspjeh u tom razdoblju Mrzljak je izdvojio pokretanje Kadetske lige Nogometnog saveza Karlovačke županije. Kod planova za iduće četiri godine Dario Mrzljak izdvojio je izgradnju terena s umjetnom travom na području Karlovačke županije, radit će se na tome da županijski nogomet dobije još četiri profesionalca, pokušat će se pokrenuti sportska ambulanta, a i dalje će se pomagat klubovima u okviru mogućnosti. Prema financijskom planu u idućoj godini prihodi bi trebali biti 535 tisuća kuna, a rashodi 524 tisuće kuna.

-Nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet koji smo imali u protekle četiri godine. Kostur Izvršnog odbora je tu, zamijenili smo tri člana, koji će sigurno doprijeti sa svojih pozicija. Idemo dalje, idemo pomoći županijskom nogometu, idemo probati svakom odlukom podignuti razinu nogometa na višu razinu u skladu s našim mogućnostima, kazao je predsjednik Dario Mrzljak.

Sjednici su kao gosti prisustvovali dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Črnko, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, članovi Izvršnog odbora HNS-a Stjepan Merkaš i Davor Ivić te koordinator za natjecanja HNS-a Neven Šprajcer.