TZ grada Slunja

Dani mlina 2023.

VIŠE IZ RUBRIKE

Tradicija

Manifestacijom Dani mlina nastoji se dati podrška djelovanju mještana na očuvanju tradicije te se ujedno nastoji stvoriti dodatni sadržaj kao razlog dolaska u destinaciju

U Slunju, odnosno destinaciji poznatoj po idiličnom vodeničarskom naselju Rastoke,  23. ovog mjeseca, bit će održana manifestacija Dani mlina 2023.

Ovaj događaj ima za cilj promovirati bogatu kulturnu baštinu i tradiciju mlinarenja u našoj regiji. Manifestacijom Dani mlina nastoji se dati podrška djelovanju mještana na očuvanju tradicije te se ujedno nastoji stvoriti dodatni sadržaj kao razlog dolaska u destinaciju. Jednom u godini mogu se čuti priče direktno od mlinara, pogledati mlinice koje u drugom dijelu godine nisu otvorene za posjetitelje, vidjeti performanse obrtnika (tesara, kovača, keramičara), sudjelovati u radionicama izrade kruha i mlinarenja. Sama manifestacija Dani mlina traje više dana i objedinjuje više događanja. Na ovom događanju kroz storytelling sudjeluju vodiči i mještani, prezentiraju se rad i vrijednost tradicionalnih obrta, promiču se priče i legende vezane uz mlinare te potiču ugostitelji i obrtnici na uključivanje u kreiranje jedinstvenog doživljaja destinacije.