Prvi Karlovački

Dani hrvatskog turizma – nagrada i priznanje dodijeljeni u Karlovac

04.10.2019

Karlovac

Karlovac među najboljim destinacijama kontinentalnog turizma Republike Hrvatske, a Gordana Purgar iz Zelenila osvojila uglednu turističku nagradu

Ovogodišnji središnji susret hrvatskih turističkih djelatnika, tradicionalni Dani hrvatskog turizma smjestili su se u Slavoniju i tamo će se održavati sve do 5. listopada. Tri su glavne lokacije  održavanja, Vukovar, Osijek i Vinkovci, gdje su sinoć dodijeljene prve nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Točnije, nagrade u kategorijama za destinaciju godine, atrakciju godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu uručene su tokom svečanosti na imanju Kunjevci pokraj Vinkovaca. Već sinoć se moglo čuti ime grada na četiri rijeke i to nekoliko puta.

Tehnička direktorica tvrtke Zelenilo Gordana Purgar osvojila uglednu turističku nagradu

Najprije je odzvonilo kada je dodijeljena jedna od nagrada za ljude u turizmu jer najbolji “Djelatnik na uređenju i održavanju okoliša” ove je godine tehnička direktorica Zelenila, Gordana Purgar kojoj možemo zahvaliti za tolike cvjetnjake na ulicama Karlovca.

Destinacija Karlovac ušla u finale za izbor najuspješnije turističke destinacije kontinentalnog turizma Republike Hrvatske

Ime grada Karlovca drugi je puta spomenuto među tri najuspješnije destinacije kontinentalne Hrvatske. Iako je nagrada ipak otišla regiji Međimurje, priznanje je od velikog značaja jer je treći nominirani bila Požeško-slavonska županija, odnosno jer je Karlovac jedini nominirani grad.

– Priznanje je to svima koji se bave turizmom, ujedno je i potvrda dobrog smjera kojim idemo. Rezultat je to zajedničkog rada svih dionika u turizmu grada i dobar poticaj za sve nas u Karlovcu i Karlovačkoj županiji jer nas očekuje još puno posla. Razvoj turizma osigurava nova radna mjesta te je nadogradnja našeg gospodarskog razvoja, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

– Ulazak u finale je priznanje koje turistička zajednica doživljava kao obvezu još više podizati kvalitetu ponude. Zahvaljujem svima koji čine turizam grada Karlovca i koji su svojim radom doprinijeli tome da Karlovac bude među najboljima, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić.

Ostatak nagrada bit će uručen večeras u Osijeku, a sudeći po jučerašnjem dobrom danu, nije isključeno da još koja nagrada pristigne u Karlovac ili Karlovačku županiju. (ls)

 

FOTO: i.č./l.s. | Foto Korana