Jedina hrvatska konferencija posvećena cikloturizmu ove će se godine u svom četvrtom izdanju, održati u prekrasnim Rastokama, od 18. do 20. svibnja. 

Dani cikloturizma u Rastokama od 18. do 20. svibnja

VIŠE IZ RUBRIKE

    Karlovačka županija kao najznačajnija destinacija aktivnog odmora u Republici Hrvatskoj ove godine organizira Dane cikloturizma koji će se održati na Rastokama od 18. do 20. svibnja 2022. godine. Spomenuta konferencija koja se po prvi puta održava u Karlovačkoj županiji ugostit će brojne konzultante i predstavnike ministarstava te turističkih agencija na Rastokama koji će se isti moći iz prve ruke upoznati s prirodnom i kulturnom baštinom na kojoj Karlovačka županija bazira svoj turistički razvoj. Službeno otvorenje konferencije na kojem će sudjelovati ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, te županica Karlovačke županije Martina Furdek – Hajdin, održat će se u četvrtak 19. svibnja u 9 sati u hotelu Mirjana Rastoke.

    Ovogodišnja konferencija održava se pod sloganom „Time to go green“ i tematski je posvećena programima i planovima za razvoj turističke infrastrukture i proizvoda kojima će se dodatno naglasiti održivost cikloturizma i velika dodana vrijednost za destinacije.  Na samoj konferenciji ključni će dionici iz područja cikloturizma predstaviti svoja dosadašnja iskustva u razvoju destinacija i turističkih proizvoda, analizirati potencijalne dodane tržišne vrijednosti kao i važnost održivosti za budućnost turizma, prezentirati mogućnosti korištenja potpora koje se otvaraju u bliskoj budućnosti te pokušati potaknuti dionike na dodatno podizanje svijesti o društvenim i ekonomskim potencijalima cikloturizma.

    Dani cikloturizma održavaju pod pokroviteljstvom Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije kao ovogodišnjeg domaćina te Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao dugogodišnjih partnera. Karlovačka županija, smještena u geografskom i simboličnom „srcu“ Hrvatske, zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama i sustavnom radu dionika u turizmu, razvija se u nezaobilaznu destinaciju outdoor turizma s velikim naglaskom upravo na cikloturizam.

    Program trodnevne konferencije bogatiji je nego ikad prije te obuhvaća predavanja i prezentacije u okviru kojih će se predstaviti razvojni planovi Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vezani uz održivi (ciklo)turizam, iskustva i koncepti razvoja hrvatskih, ali i inozemnih destinacija, ogledni primjeri provođenja cikloturističkih programa od strane turističkih agencija, inovativni pristupi osmišljavanju i promociji cikloturističkih sadržaja te mnoge druge teme obogaćene studijskim izletom i vožnjama, ali i brojnim prilikama za razmjenu iskustva i druženje. Na konferenciji će, osim dionika iz Hrvatske, sudjelovati i predavači iz Slovenije i Bruxellesa, čime je ona od ove godine dobila i međunarodni karakter.

    Foto: RTZ Karlovačke županije