Prvi Karlovački

Dani arheologije ove godine u Karlovcu u malo skromnijem izdanju, a iduće godine nas očekuje prava poslastica

Autor: Marta Marinović

19.06.2020

Karlovac

Od danas do 21. lipnja muzeji diljem Hrvatske organiziraju Europske dane arheologije. Tih dana budi se duh nekadašnjih vremena i pridaje se veća važnost očuvanju i promoviranju našeg nasljeđa i baštine.

Iako je koronavirus uzela danak brojnim kulturnim događanjima, Gradski muzej Karlovac pobrinuo se je da sugrađani ipak, obilježe taj dan.

-Nažalost ove godine nismo pripremili poseban program kojim bi obilježili dane arheologije u našem muzeju, djelomičan razlog za to je i epidemija koronavirusa. Ipak sugrađani će moći na našem tavanskom prostoru razgledati postav, odnosno putujuću izložbu o prapovijesti na području Istre “Prapovijest u rukama” Arheološkog muzeja u Puli. Ovo je lijepa prilika da podupremo Europske dane arheologije, rekla nam je kustosica Matea Galetić.

Iako ove godine zbog svih epidemije koronavirusa nije organiziran poseban program, iduće godine Gradski muzej priprema pravu arheološku poslasticu

-Planiramo izložbu koja će se ticati svih aktualnih arheoloških iskapanja u našoj Zvijezdi, ujedno će to biti i jedan od glavnih projekata muzeja u 2021. godini. Želimo kroz taj projekt popularizirati i promovirati sva naša arheološka iskapanja u srcu Karlovca.

Autor: Marta Marinović