Prva akcija održana je u Policijskoj upravi karlovačkoj

Danas u Karlovcu dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac organizira ovaj tjedan akcije dobrovoljnog darivanja krvi predviđene za mjesec siječanj. Danas u 8 sati počela je akcija u Policijskoj upravi karlovačkoj. Predsjednik Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave karlovačke Damir Danilović kazao je da je odaziv dobar.

    -Ovo je prva akcija u ovoj godini i evo već u prvom satu odaziv je jako dobar. Dobro je počelo, neki su se opravdali da zbog bolesti neće moći doći. Prošle godine imali smo samo u Karlovcu četiri akcije i bilo je dvjestotinjak darivanja krvi. Po već utvrđenom rasporedu i u ovoj godini imat ćemo četiri akcije ovdje u Karlovcu, rekao je Danilović.

    Policajci su vrlo aktivni kod darivanja krvi i redovno organiziraju akcije u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac.

    -Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave karlovačke samo u Karlovcu ima 150 članova. Imamo članove i u Ogulinu, Ozlju, Dugoj Resi, Slunju i Vojniću, a oni kod sebe organiziraju akcije. Aktiv ima ukupno više od tristo članova. Neki darivatelji koji ne stignu dati krv u svojim mjestima, dođu na akciju u Karlovac, istaknuo je Danilović.

    Danas će akcija darivanja krvi biti provedena i od 12 do 16 sati u prostorijama Crvenog križa u Smičiklasovoj ulici. Akcije će biti provedene u četvrtak i petak u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa. U četvrtak od 11 do 17 sati, a u petak od 9 do 15 sati.