Prvi Karlovački

Danas se obilježava Svjetski dan beskućnika

10.10.2019

Mozaik

Hrvatska mreža za beskućnike organizira u Puli 13. Nacionalni susret o beskućnicima

Danas se obilježava Svjetski dan beskućnika. Tim povodom Hrvatska mreža za beskućnike organizira danas u Puli 13. Nacionalni susret o beskućnicima. Na skupu će sudjelovati i Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike Karlovac. Predsjednik udruge Petar Banić istaknuo je da će na skupu u Puli biti predstavljeni projekti Centra za beskućnike Karlovac.

-Hrvatska mreža za beskućnike, koja broji 12 centara za beskućnike ima danas u Puli 13. Nacionalni susret o beskućnicima. Centar za beskućnike Karlovac prezentirat će dva svoja najvažnija projekta koje provodi, to su školovanje beskućnika iz cijele Hrvatske i javni radovi. Ova dva projekta u Hrvatskoj provodi samo Centar za beskućnike Karlovac. Projekt školovanja beskućnika traje već tri godine i završit će 31. listopada ove godine. Školovanje je u tri godine prošlo 75 beskućnika iz cijele Hrvatske. Ove godine školovanje je prošlo 25 beskućnika i svi su se zaposlili, rekao je Banić.

Uz projekt školovanja beskućnika u Centru za beskućnike Karlovac pokrenut je ove godine i projekt javnih radova.

-Prema informacijama, koje smo dobili, svih 75 beskućnika, koji su završili školovanje kod nas dobili su posao, dio sezonski, a dio stalni posao. Projekt javnih radova počeo je ove godine i provodi se u suradnji s Gradom Karlovcem. Jedanaest beskućnika uključeno je u taj projekt, koji je jako dobar primjer. Beskućnici rade četiri sata javne radove, a zatim četiri sata uklanjaju ambroziju, kazao je Petar Banić. (b.o.)