PU karlovačka

Danas pojačani nadzor prometa na prekršaje vozača mopeda, motocikala i bicikala

VIŠE IZ RUBRIKE

Kontrole

Policija pozvala sve vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi

Na području Policijske uprave karlovačke danas će  policijski službenici u vremenu od 15 do 21 sat provesti pojačani nadzor prometa na prekršaje vozača mopeda, motocikala i bicikala. Ovu aktivnost Policijska uprava karlovačka provodi u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima mopeda, motocikala i bicikala, ali također i svih ostalih kategorija vozača.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenje zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, isteka važenja prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, upravljanje prije stjecanja prava, nepropisnog postavljanja registarske oznake kao i svih drugih prekršaja kojima vozači motornih vozila dovode u opasnost sebe te druge sudionike u prometu.

-Pozivamo sve vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, poručuju iz PU karlovačke.