Prvi Karlovački

Danas počinje najbolji glazbeno-pivski događaj

Autor: Branko Obradović

27.08.2021

Karlovac

34. Dani piva Karlovac obećavaju nezaboravan provod

Najljepši gradski perivoj od 27. do 31. kolovoza postaje pozornica na kojoj će glavnu ulogu imati 12 poznatih domaćih glazbenih imena, najbolje Karlovačko pivo, sati i sati dobre zabave i bogat festivalski program. Dani piva Karlovac i ove će godine zadnje dane kolovoza ispratiti u velikom stilu, a Karlovčane i njihove posjetitelje na Šetalištu dr. Franje Tuđmana već od prvog dana najvećeg hrvatskog pivskog festivala očekuje nezaboravan provod.

Glazbeni i plesni virtuozi na Danima piva

Glazbeno-scenski program festivala započet će spektakularnim laser showom i atraktivnim nastupom plesne skupine Atomic Dance Factory. Svjetlosnim virtuozima koji će pratiti plesne pokrete umjetnika, prvi dan će se pridružiti neponovljivi Massimo i institucija rock glazbe Zabranjeno pušenje. Pravi spektakl jamče i maskirani electro pop duo Nipplepeople te neumorni Vojko V i trap senzacija Z++, ali i ostali izvođači koji svojim hitovima osvajaju glazbene ljestvice. Karlovačka publika uživat će u glazbeno-scenskim izvedbama Silentea, prekaljenih rockera benda Goran Bare & Majke, energičnog Tight Gripsa, jedinstvene Natali Dizdar te jednog od najprogresivnijih glazbenih bendova kao što je TBF. Petodnevni spektakl plesnim ritmovima zatvorit će grupa Detour i legenda domaće glazbene scene Željko Bebek.

Mjesto susreta i bogate turističke i gastronomske ponude

Dani piva kao najprepoznatljivija karlovačka manifestacija već više od tri desetljeća privlače brojne posjetitelje koji potaknuti dolaskom na festival otkrivaju i ostale prirodne i kulturne posebnosti Karlovca kao što su franjevački muzej, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Muzej domovinskog rata, Stari grad Dubovac, renesansna fortifikacija Zvijezda, Foginovo kupalište, ali i brojne druge povijesno-kulturne znamenitosti. Pivski brend grada dodatno jača suradnja s lokalnim ugostiteljima koji spajaju i nude slana i slatka jela s pivom. U okviru 34. Dana piva posjetitelji održat će se i pivska akademija u okviru koje će posjetitelji pod budnim okom iskusnih majstora pivara pripremati vlastito pivo.

Dani piva više su od festivala

Iz godine u godinu Dani piva pomiču vlastite granice i Karlovčanima i njihovim posjetiteljima nude nešto novo. Posebnost najvećeg hrvatskog pivskog festivala svakako je i neraskidiva veza između grada Karlovca i Karlovačkog koja posebno dolazi do izražaja upravo za vrijeme Dana piva, a dugogodišnjoj tradiciji ovog događaja i ove će se godine moći nazdraviti hladnim Karlovačkim. Cijena pola litre točenog Karlovačkog svijetlog piva bit će 12 kuna.

Organizatori potiču odgovorno ponašanje

Očuvanje okoliša i ove je godine važan aspekt Dana piva, stoga će se pivo točiti u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala. Snažan naglasak i ove će se godine staviti na odgovornu konzumaciju alkohola te na kampanju podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne smiju konzumirati alkohol. Na to će podsjećati i „Ja sam 18+“ narukvice koje će se dijeliti na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića.

Bezbrižno putovanje i parking

Karlovačko i ove godine organizira poseban festivalski vlak na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb koji će voziti od petka do nedjelje. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna, a polazak iz Zagreba predviđen je za 18:50 sati, dok je planirani povratak u ponoć, nakon završetka programa. Svi posjetitelji koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom moći će koristiti besplatan parking na ŠRC Korana, a za vrijeme trajanja festivala, svaki dan u periodu od 18 h do pola sata nakon ponoći, prometovat će posebna besplatna festivalska autobusna linija koja će goste pristigle osobnim automobilima prevoziti s lokacije ŠRC Korana do centra grada i natrag.

Dobra zabava uz poštivanje mjera

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 na okupljanjima,  svi posjetitelji  koji  žele koncerte slušati u prvim redovima ispred pozornice, tj unutar ograđenog prostora, trebati će podastrijeti valjanu EU COVID potvrdu.  Za posjetitelje koji ne posjeduju EU  COVID potvrdu  testiranje će biti moguće od 12 do 17 sati na prostoru nekadašnje vojane Luščić, a od 17 do 21 sat na samoj lokaciji Dana piva. Cijena brzog antigenskog testiranja iznosi 100 kn, rezultati su valjani 48 sati, a trošak snose posjetitelji.

Organizator Dana piva Grad Karlovac, Karlovačko kao glavni sponzor, te izvršni organizatori Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. najavljuju još jedno nezaboravno izdanje festivala i dobru atmosferu, uz odličnu glazbu te atraktivnu turističku i gastro ponudu.

Polasci 27., 28. i 29. kolovoza sa stanice Zagreb Glavni kolodvor u 18.50 h – stanica Remetinec u 18.59 h- stanica Hrvatski Leskovac u 19.04 h – stanica: Jastrebarsko u 19.20 h – dolazak u Karlovac centar u 19.45 h

Povratak 28., 29. i 30.8.2021. sa stanice Karlovac Centar u 0.01 h – stanica Jastrebarsko u 0.34 h – stanica Hrvatski Leskovac u 0.50 h – stanica Remetinec u 0.55 h – dolazak u Zagreb u 1.03