GK "Ivan Goran Kovačić"

Danas „Bibliobusiranje"

VIŠE IZ RUBRIKE

Zabavno druženje

Djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi slušat će priče na slovenskom i hrvatskom jeziku i sudjelovati na tematskim radionicama

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ u sklopu Dječjeg tjedna danas organizira zabavno druženje uz slovenske i hrvatske putujuće knjižničare pod nazivom „Bibliobusiranje".

Najprije je ovaj događaj bio kod OŠ Žakanje, do 12 sati i 45 minuta bit će kod Dječjeg vrtića Turanj i tamošnje osnovne škole, a u vremenu od 13 do 14 sati 30 minuta na parkiralištu kod Dječjeg vrtića Grabrik i OŠ Grabrik.

Projekt „Bibliobusiranje“ zamišljen je kao jednodnevni susret slovenskih i hrvatskih bibliobusa u Hrvatskoj, u mjestima gdje žive i pripadnici slovenske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Zajednički ga provode Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ i partnerska Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto. Djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi slušat će priče na slovenskom i hrvatskom jeziku i sudjelovati na tematskim radionicama.

-Atmosferu ćemo oživjeti plesom, pjesmom i igranjem starih društvenih igara koje su se prenosile s koljena na koljeno i tako sačuvale i među Slovencima i Hrvatima. Javnosti ćemo predstaviti i novi bibliobus Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac te bibliobus Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta, poručuju iz Knjižnice.