Prvi Karlovački

Damir Mandić: “Ovo je poklon gradu za rođendan”

Autor: Branko Obradović

10.07.2020

Sport

Pogotkom s jedanaest metara gradonačelnik Damir Mandić pustio u funkciju novi travnjak na stadionu

Danas je održano svečano otvorenje obnovljenog travnjaka na Stadionu “Branko Čavlović Čavlek”. Svečanost je počela utakmicom mlađih pionira Nogometnog kluba “Karlovac 1919” i selekcije Nogometnog saveza Karlovačke županije, a “Karlovac 1919” pobijedio je s 2:1. Zatim je održan kratki prigodni program otvorenja travnjaka. Svečanosti su prisustvovali državni tajnik za sport Tomislav Družak, zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl. Predsjednik “Karlovca 1919” Josip Ribar istaknuo je da je ovo veliki dan za klub te da je cilj da klub bude u prvoj trećeligaškoj sezoni pri vrhu tablice, a da za koju godinu postane stabilan drugoligaš. Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da je uređenje stadiona poklon gradu za rođendan. Zatim su penale izvodili najstariji igrač kluba Stjepan Ciković, koji ima 89 godina, najmlađi igrač šestogodišnji Darijan Šenović i gradonačelnik Damir Mandić, čiji je pogodak označio puštanje travnjaka u pogon. Predsjednik kluba Josip Ribar kazao je da su sada uvjeti na visokoj razini i da je sada na igračima da pokažu što znaju.

-Cilj Nogometnog kluba “Karlovac 1919” je Druga hrvatska nogometna liga, a prva stepenica je tu. Nadamo se da ćemo je odraditi dobro, u što uopće ne sumnjam, uz ovakvu podršku i u uz ovakve uvjete, istaknuo je Ribar.

Poseban gost bio je viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

-S velikim zadovoljstvom sam ovdje, ja znam cijelu povijest ovog objekta, koji je od kapitalne važnosti, ne samo za sportaše i nogometaše u Karlovcu, već u cjelini za hrvatski sport. To nije samo nogomet, već i atletika te prateći sportovi. Mislim da moramo biti zahvalni svima, koji su doprinijeli da se ovak predivni objekt digne na višu razinu, kazao je Srebrić.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je da je obnova Stadiona “Branko Čavlović Čavlek” velika stvar za Karlovac.

-Ovdje smo prigodom stavljanja u funkciju novog travnjaka, otvorenje staze upriličit ćemo u rujnu. Vjerujem da ćemo se svi složiti da je ovo trebalo napraviti i da Karlovac to zaslužuje, ne samo nogomet i atletika, nego svi sportaši u gradu Karlovcu. Mi smo uspjeli ovaj projekt realizirati na više razina, u konačnici je 4 milijuna i sto tisuća kuna došlo s nacionalne razine. Tri i pol milijuna kuna od Središnjeg državnog ureda za sport za stazu, a 600.000 kuna od Hrvatskog nogometnog saveza za travnjak. Grad Karlovac osigurao je svojih sredstava nešto više od dva milijuna kuna, rekao je Damir Mandić.

Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružio je državni tajnik za sport Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak.

-Drago mi je da sam ovdje na ovom prekrasnom sportskom objektu, koji je dokaz što sinergija može učiniti, kada se složi i napravi dobra ideja, ako se slože sve zvijezde, kako se kaže. S jedne strane imaš aktivnu i agilnu lokalnu zajednicu, imaš Vladu koja to shvaća i imaš Središnji državni ured za sport, koji to zna Vladi dobro obrazložiti, onda se dogodi ovakva investicija, kazao je Družak.

Nakon prigodnog programa, odigrana je revijalna seniorska utakmica između Nogometnog kluba “Karlovac 1919” i selekcije Nogometnog saveza Karlovačke županije. Nogometaši “Karlovca 1919” izašli su na teren s majicama kojima su dali podršku bolesnom suigraču Enesu Noviniću. Trećeligaš je pobijedio sa 4:1. Strijelci za domaćina bili su Toni Kurečki, Luka Basar, Dominik Pahanić i Dominik Popovački, a za županijsku selekciju Ivan Poljanica. Zanimljivo je da je svečanosti prisustvovalo 60 veterana kluba, koji su došli sa svih strana, a okupio ih je Đuro Batinić.

Foto: Igor Čepurkovski