Odgovarajući na pitanje vijećnika Davora Petračića, na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća, gradonačelnik Damir Mandić rekao je da će odraditi do kraja mandat i da će se kandidirati za novi mandat

Damir Mandić: "Odradit ću do kraja mandat gradonačelnika"

VIŠE IZ RUBRIKE

  U velikoj vijećnici Grada Karlovca u tijeku je osamnaesta sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Na početku sjednice prisegu je položio novi član Gradskog vijeća Goran Franković iz HDZ-a. koji je zamijenio vijećnicu Marijana Tomičić. Prihvaćen je dnevni red, a zatim je započeo aktualni sat u kojem su vijećnici postavili brojna pitanja. Vijećnik Čedomir Tatalović iz Živog zida postavio je pitanje vezano uz radove na čišćenju građevinskog otpada u vojarni u Gornjem Mekušju, gdje će biti buduća poslovna zona. Na pitanje je odgovorio gradonačelnik Damir Mandić.

  -Nakon dva produženja ugovora, tvrtka Tehnopetrol nije odradila posao i u prosincu 2017. godine s tom je tvrtkom raskinut ugovor. Dva put smo provodili javnu nabavu. Na javnoj nabave tvrtka Lešćanec dobila je taj posao te je odradila radove i zbrinula građevinski otpad. Projekt uređenja infrastrukture u poslovnoj zoni u Gornjem Mekušje prijavljen je za europska sredstva. Tvrdim da smo se odgovorno ponijeli u ovom slučaju i prema financijama i prema okolišu. Tehnopetrol nije odradio posao i zbog toga je raskinut ugovor, a čujem da će pokrenuti sudski proces. Učinili smo sve vrlo odgovorno i zakonskim okvirima, kazao je Mandić.

  Vijećnik Dubravko Stavljenić iz HDZ-a postavio je pitanje vezano uz izgradnju rotora u Logorištu, jer ima informaciju da pojedini vlasnici zemlje nisu zadovoljni sa cijenom otkupa. Stavljenića je zanimalo kada će početi izgradnja rotora. Odgovor je dao gradonačelnik Mandić.

  -Izgradnja rotora u Logorištu izuzetno je značajna i za poslovnu zonu u Logorištu i za promet na D1. Imovinsko pravni odnosi idu sporo, postoje procjenitelji i postoje zakonski okviri. Ako bi došlo do izvlaštenja, to je opet posebna procedura. Očekujem da će imovinsko-pravni odnosi biti riješeni do početka ožujka i da će u ožujku Hrvatske ceste početi s radovima, rekao je Mandić.

  Vijećnik Nezavisne liste Naš Karlovac Davor Petračić postavio je pitanje Damiru Mandiću da li namjerava napustiti mjesto karlovačkog gradonačelnika. Mandić je istaknuo da se kandirao za mjesto gradonačelnika s namjerom da odradi mandat do kraja.

  -Kandidirao sam se da bi odradio mandat do kraja. Moje poimanje politike pomalo iskače iz stranačkog poimanja politike. Čista srca ušao sam u utrku za gradonačelnika, tako je danas. Karlovac je taman toliko velik da smo upućeni jedni na druge. Mislim da s ekipom u Gradu Karlovcu radim dobar posao. Odgovornost s pozicije gradonačelnika mi je posve jasna. Završit ću ovaj mandat i kandidirati ću se za novi, kazao je Mandić.

  Davor Petračić postavio je i pitanje vezano uz izgradnju hidrocentrale na rijeci Korani kod slapa. Gradonačelnik Mandić istaknuo je da se s investitorom još nije potpisao ugovor, a da su pregovori u tijeku.

  -Investitor je 2015. godine dobio građevinsku dozvolu i ja mu ne mogu reći da ne može graditi. Moramo uskladiti kulturnu baštinu. Naš stav je da se pokušamo dogovoriti s investitorom. Moj cilj je zaštiti proračun Grada Karlovca. Tamo je prije bila hidrocentrala, a svi detalji mogu se dogovoriti, rekao je Mandić

  Nakon aktualnog sata izvješće o sigurnosti na području Karlovca podnio je načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković. U tijeku je rad po točkama dnevnog reda, koji ima 43 točke.