Prvi Karlovački

Damir Jakšić: “Krešo Beljak izbacuje iz HSS-a sve one koji ne misle kao on”

Autor: Branko Obradović

23.06.2020

Izbori

Jakšić je istaknuo da se stranka osipava zbog samovolje predsjednika Beljaka

Damir Jakšić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da napušta Hrvatsku seljačku stranku u kojoj je bio od 2008. godine. Jakšić je pressicu održao ispred Prirodoslovne škole Karlovac, gdje je niz godina bio ravnatelj, a svojom odlukom 2012. godine smijenio ga je tadašnji ministar Željko Jovanović. Damir Jakšić pojasnio je zašto napušta HSS.

-Istupam iz HSS-a, jer sam nezadoljan radom stranke i dajem podršku svima koji su ovih dana masovno izašli iz HSS-a. Simbolički smo danas ovdje ispred Prirodoslovne škole Karlovac. Nakon što sam postao ravnatelj ove škole, 2008. godine postao sam i član HSS-a. Politika HSS-a i moja kao ravnatelja škole podudarale su se. To je priča o modernoj poljoprivredi, o obrazovanju i o zelenoj energiji. Zbog ostvarenih uspjeha škola je privukla učenike, ali zbog poljoprivrednih zanimanja bili su to učenici s manjim bodovnim pragom, rekao je Damir Jakšić.

Damir Jakšić je 2012. godine primio u školu učenike ispod praga i morao je napustiti mjesto ravnatelja, ali je kasnije ta odluka ukinuta, međutim nije se vraćao u školu, jer je već radio u drugoj djelatnosti.

-Primili smo dokumente od te djece i upisali ih u školu, to su učinili ravnatelji diljem Hrvatske, a tadašnji ministar Željko Jovanović izabrao je dva ravnatelja, mene i Petra Vrbanića iz Kaštela i mi smo morali otići. Slučajno smo obojica bili članovi HSS-a. Sudskim putem ta odluka je povučena i ja sam se mogao vratiti u školu, ali već sam bio u drugoj djelatnosti. I sada je predsjednik moje stranke Krešo Beljak u toj Restart koaliciji. Beljak je u posljednje četiri godine izveo niz čudnih postupaka i aktivnosti. Čovjek je obećao da će stranka na izbore izaći samostalno i da će se povezati sa strankama istog svjetonazora i sličnih programskih načela. Sve to je odbacio, on izbacuje ljude iz stranke, koji ne misle kao on, kazao je Jakšić.

Jakšić je kazao da istupanjem iz stranke daje podršku svima diljem Hrvatske, koji su također napustili stranku te istaknuo da neće pristupiti niti jednoj stranci.

-Dajem podršku svojim kolegama iz Čazme, Bjelovara i drugih gradova koji su napustili stranku, a to se događa i u Karlovcu. Organizacija u Karlovcu se osipa zbog samovolje Beljaka. On samovoljno postavlja za potpredsjednike ljude koji su tek ušli u stranku. Beljak vodi k urušavanju cijelog HSS-a, istaknuo je Damir Jakšić.