Prvi Karlovački

Crosst.hr – medicinska trgovina nudi veliki izbor proizvoda i medicinskih pomagala

Autor: Ksenija Begović

08.03.2021

Promo

Dekubitusi odnosno kožna oštećenja jedan su od vodećih problema s kojima se susreću osobe koje zbog raznih zdravstvenih problema većinu vremena provode u krevetu. Riječ je o prilično opasnom stanju koje ako se pravovremeno ne liječi, može uzrokovati infekciju. 

Iz tog je razloga važno pravovremeno poduzeti sve potrebne preventivne mjere kako bi se u samom startu spriječila i najmanja mogućnost razvoja dekubitusa. U tu svrhu koriste se namjenski antidekubitalni madraci koji ravnomjerno raspoređuju pritisak, a samim time omogućen je pravilna cirkulacija do svih dijelova tijela.

Više je vrsta antidekubitalnih madraca koji se prvenstveno dijele prema stupnju njege odnosno liječenja dekubitusa.

Antidekubitalni madraci s kompresorom

Posebno se ističe Easy Air 250/252E madrac s kompresorom. Takvi madraci su posebno dizajnirani za bolesnike u krevetu kao i one s ograničenom pokretljivosti. Izrađeni su od podloge s jednostranim ili dvostranim zračnim komorama koje sprječavaju stvaranje rana na koži te izmjenjuju preraspodjelu pritiska. S madracem dolazi i upravljačka konzola kojom se regulira volumen zraka. Nadmadrac je prilagodljiv te je kao takav podešen za sve vrste madraca. Easy Air 250/252E madrac namijenjen je za njegu i liječenje dekubitusa do prvog stupnja. 

Za liječenje početnog stadija dekubitusa preporučujemo antidekubitalni madrac Nimo Effect 2500F. Radi se o laganom i prijenosnom antidekubitalnom madracu koji se sastoji od 130 zračnih ćelija odgovornih za prilagođavanje tlaka. Tihi rad, zračni filter i jednostavno rukovanje čini ovaj madrac idealnim pomoćnikom u kućnoj njezi bolesnika. Možete ga nabaviti isključivo na Crosst.hr.

Antidekubitalni madraci s pumpom

Nausiflow 100-512 antidekubitalni madrac s pumpom namijenjen je za njegu i liječenje dekubitusa do III. stupnja. Pripadajuća pumpa djeluje u izmjeničnim/statičkim načinima do 130 kg, a samim time smanjuje rizik od razvoja dekubitusa. Madrac je opremljen izmjeničnim dijelom područja lista i pete (4 ćelije) i statičkim dijelom područja glave (3 ćelije) radi što bolje udobnosti pacijenta. 

Profesionalni medicinski antidekubitalni madrac HF6005

TGlavne karakteristike ovog madraca odnose se na: 

  • Funkciju jastuka što znači da su komore na području glave stalno napuhane radi maksimalne razine udobnosti pacijenta.
  • Funkciju naizmjenične promjene tlaka u komorama: naizmjeničnim upuhivanjem i ispuhivanjem zraka u komorama potiče se bolja cirkulacija i sprječava rizik od razvoja dekubitusa i boli.
  • Statičnu funkciju: za statični mod karakterističan je stalni tlak u komorama radi što jednostavnijeg rada s pacijentom (održavanje higijene, prematanje…).