HŽPP je privremeno smanjio opseg željezničkoga putničkog prometa u RH; ovom linijom radnim danom prosječno se vozi 16, a subotom pet putnika

COVID 19 zaustavio i tzv. radnički vlak 4401; iz HŽPP kažu privremeno

VIŠE IZ RUBRIKE

    Putem FB stranice Karlovacki pristigao je upit naše čitateljice upućen Hrvatskim željeznicama. Evo što u njemu stoji:

    -Javljam vam se u nadi kako bi nam mogli pomoći apelom na Hrvatske željeznice.  Name, radi se o ukidanju mnogih linija koje povezuju Bubnjarce – Kamanje - Ozalj- Karlovac - Dugu Resu, prvenstveno vlak broja 4401; Bubnjarci – Duga Resa u 5 sati  i 58 minuta. Ukidanjem ovog tzv.  radničkog vlaka, ukida se jedini mogući javni prijevoz iz tog kraja prema Karlovcu odnosno Zagrebu. Mnogi ljudi ovise o tom vlaku te svakodnevno putuju na posao, osobito žene koje spadaju u rizičnu skupinu jer zbog broja godina ne mogu pronaći lako zaposlenje ili mlađih generacija, koji žive kod roditelja jer nemaju dovoljno sredstava preseliti se i iznajmiti  stan. Stoga apeliram  da nam pomognete zadržati naš radnički vlak, kako ozaljski kraj ne bi postao javno odsječen i kako bi se spasile obitelji koje ovise o tom vlaku kako bi očuvale posao. Ne dajmo ukinuti naš radnički vlak broj 4401!  

    Odgovorila je koordinatorica za odnose s javnošću u HŽ Putnički prijevoz Ivana Čubelić:

    -Ispričavamo se putnicima kojima je privremeno smanjeni opseg usluge izazvao poteškoće pri planiranju putovanja. Zbog epidemije COVIDA -19 koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, HŽ Putnički prijevoz bilježi veliko smanjenje broja putnika. Stoga je od 25. prosinca 2020. HŽPP privremeno smanjio opseg željezničkoga putničkog prijevoza na području RH, a izmjene se odnose na vlakove s malim brojem putnika. S obzirom da se vlakom 4401 radnim danom prosječno vozi 16, a subotom 5 putnika, došlo je do privremenog ukidanja navedenog vlaka, navodi se u odgovoru iz HŽ Putnički prijevoz.