Prvi Karlovački

COVID-19: Četiri nova slučaja zaraze u županiji, na bolničkom liječenju 21 pacijent

Autor: Ksenija Begović

09.06.2021

Karlovac

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, nije bilo preminulih osoba,  a u samoizolaciji je 137 osoba.

Od jučer je testirano 88 osoba PCR testom, a kod tri je osobe s područja Karlovca potvrđena zaraza. Brzim testom za detekciju antigena testirane su 161 osobe, od kojih je jedna COVID pozitivna u Slunju.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 21 pacijent, u OB Ogulin dvoje, a u OB Karlovac 19 pacijenata. U posljednja 24 sata otpuštena je jedna osoba iz karlovačke bolnice. Na respiratoru se nalazi tri COVID pacijenta.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada od virusa COVID-19 oboljelo 14.239 osoba, u bolnicama je  preminulo 475 osoba, a 33 osobe preminule su po izvješću mrtvozornika. S bolničkog je liječenja  od početka pandemije otpušteno 1.095 osoba.

S današnjim danom u osnovnim je školama pozitivno sedam učenika i šest zaposlenika. U samoizolaciji je 78 osnovaca te jedan razredni odjel. U srednjim je školama samo jedan učenik pozitivan na COVID kao i jedan zaposlenik. Dvanaest je srednjoškolaca u samoizolaciji i samo jedan zaposlenik, a u samoizolaciji nema razrednih odjela. Danas je troje pozitivnih učenika manje u odnosu na jučer.