Dan državnosti u Ozlju

Članovi Udruge veterana Domovinskog rata prikazat će film za učenike OŠ Slave Raškaj

VIŠE IZ RUBRIKE

Da se ne zaboravi

Prikazivanje će se održati 26. svibnja 2023. godine u Spomen sobi poginulim hrvatskim braniteljima ozaljskog kraja s početkom u 9:50 sati

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zrinski i Frankopan povodom Dana državnosti (30. svibnja) u suradnji s ravnateljicom Osnovne škole Slava Raškaj Ozalj,  Gordanom Basar, organiziraju prikazivanje filma s temom početka napada srbočetničke armade na grad Karlovac, svečano postrojavanje i doček hrvatskih branitelja ozaljskog kraja nakon slavne pobjede u "VRO Oluja 95" u centru Ozlja 23. kolovoza 1995. godine.

Prikazivanje će se održati 26. svibnja 2023. godine u Spomen sobi poginulim hrvatskim braniteljima ozaljskog kraja s početkom u 9:50 sati. Nakon filma i razgledavanja Spomen sobe učenici će zapaliti lampione na spomen-obilježju u Parku hrvatskih branitelja u Ozlju i na taj način odati zasluženu počast jedanaestorici hrvatskih vitezova ozaljskog kraja koji su na oltar domovine položili svoje mlade živote.

Predviđen je dolazak 5-6 odvojenih grupa (razreda). Ovo bi trebao biti početak suradnje Udruge i Osnovne škole na temu Domovinskog rata. Djecu treba upoznati kako su njihovi djedovi i očevi stvarali neovisnu i slobodnu hrvatsku državu, poručuju ozaljski dragovoljci i veterani.