Uzvanici na svečanoj sjednici dobit će jedinstvene poklone

Članovi udruge osoba s invaliditetom oslikali više od 400 unikatnih vrećica

VIŠE IZ RUBRIKE

Uzvanici na svečanoj sjednici koja će biti održana povodom 445. rođendana grada dobit će ovog puta jedinstvene poklone. Pokloni su nastali u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom, koje je u njihovim prostorijama na Korzu danas obišao i gradonačelnik Damir Mandić.

-Udruga nas uvijek oduševi i moram reći da su nas danas posebno oduševili. Ideja je bila da članovi  izrade prigodni protokolarni poklon za svečanu sjednici Gradskog vijeća i to je platnena vrećica. Znači ne samo da smo umjetnički, nego smo i ekološki osviješteni. Ovo što su napravili je čudesno. Svaka vrećica je unikat s karlovačkim motivima. Do sad ovo nisam nigdje vidio i mislim da je prvi put ovako napravljeno. Više od 400 vrećica su oslikali i svatko će dobiti ovakav prekrasan protokolarni poklon. Vidim da im je drago što su sudjelovali, a nama je drago da je njima drago. Ovo je prigoda da ne samo u budućim akcijama gradske uprave, nego i svih gradskih ustanova i tvrtki, a ne moraju to biti samo pokloni, da se i oni uključe i na taj način podrže rad Udruge osoba s invaliditetom. To je u konačnici najbolji način podrške svemu što oni rade za svoje članove, ali i u osvješćivanju svih nas u Karlovcu što se tiče osoba s invaliditetom, istaknuo je gradonačelnik.

Vrijedni su članovi Udruge svaku vrećicu ručno oslikali tekstilnom bojom, pojasnila je predsjednica Udruge Gordana Jurčević.

-Za ideju je zaslužna Maja Liković Cipurić, socijalna radnica koja je radila kod nas. Ona je prvo oslikala svoju majicu, onda smo počeli oslikavati vrećice i ideje o motivima su se samo redale. Stvarno nas jako veseli ova suradnja jer Grad je na taj način prepoznao potencijale osoba s invaliditetom kao i rad naše udruge. To je nešto što je unikatno i osobe s invaliditetom daju jako puno truda da bi tako nešto nastalo. Drago mi je da je to prepoznato i da smo mogli dati doprinos u proslavi Dana grada, rekla je predsjednica udruge Gordana Jurčević.

Na vrećicama je osam karlovačkih motiva, dodala je Jurčević, između ostalih Stari grad Dubovac, Teslin centar, Radićeva ulica, Gajeva ulica, mostovi na Korani, Zorin dom, kupski čamci….