Prvi Karlovački

Članovi Taekwondo kluba “Banija Pandas” odradili ljetne pripreme u Dugoj Uvali

25.08.2019

Sport

Sportaši odradili specifične pripreme za nastavak natjecateljske sezone

Natjecatelji Taekwondo kluba “Banija Pandas” boravili su u Dugoj Uvali na “Ljetnom Pandas kampu”. Sportaši su odradili specifične pripreme za nastavak natjecateljske sezone. Kamp je trajao sedam dana, a sportaši su trenirali tri put dnevno. Uz članove karlovačkog kluba u kampu su bili i natjecatelji Taekwondo klub “Pantar” iz Slovenije, a nekoliko treninga odrađeno je zajedno. Pripreme kluba započele su početkom kolovoza i traju do početka rujna. Ove pripreme su posebne po tome što su se stručnom stožeru uz glavnog trenera kluba Nevena Trbojevića priključile i doktorica kineziologije Slavica Žeger te studentica kineziologije i najbolja sportašica kluba Mateja Kunović.

-Ovo su jedne od najbolje odrađenih priprema, jer smo zajednički  doprinijeli razvoju sportaša u ovoj fazi bazičnih priprema. Sa sportašima smo odradili inicijalna testiranja, dijagnostiku, poboljšali neke motoričke obrasce kretanja ,koji nisu optimalni, te smo krenuli s njihovim ispravljanjem i učenjem pravilnih struktura kretanja, napravili smo i posturalnu analizu. S ovakvim angažmanom trenera u pripremama popravili smo tehniku i kretanja, koji su kod djece zbog rane specijalizacije u sportu narušeni te s time  podigli  razinu forme sportaša. Natjecatelji su reagirali odlično na ovakav sistem priprema i svojom formom će zasigurno ostaviti trag u drugom dijelu natjecateljske sezone, kazao je trener Neven Trbojević.

U nastavku sezone članove kluba očekuju dva europska prvenstva. Kristina Čerina nastupit će početkom rujna na Europskom prvenstvu U-21 u Švedskoj, dok će Lucio Matuzić i Petar Fičko nastupiti početkom listopada na Europskom kadetskom prvenstvu u Španjolskoj. (b.o.)