Članovi projektnog tima „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” na međunarodnom stručnom skupu DroneDays

VIŠE IZ RUBRIKE

    Članovi projektnog istraživačkog tima karlovačkog Veleučilišta sudjelovali su na dvodnevnom međunarodnom stručnom skupu „DroneDays“ održanom 4. i 5. listopada 2021. godine u Biogradu na Moru. Program se sastojao od pozvanih predavanja i sajma poduzeća, a bio je fokusiran na primjene bespilotnih letjelica i industrije krajnjih korisnika. DroneDays je mjesto susreta operatora i korisnika iz zajednica industrije, akademije, krajnjih korisnika i regulatornih tijela.

    Članovi tima predstavili su na sponzorskom štandu dosad ostvarene rezultate na projektu, izlagali su dosad izrađene bespilotne letjelice i objavljene znanstvene članke te izmijenili iskustava i kontakte s ostalim izlagačima radi potencijalne buduće suradnje.

    Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica projekt je koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

    Ukupna je vrijednost projekta oko 6,3 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva iznose 85%, dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 15%.

    Razdoblje provedbe je 34 mjeseca, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.