Članovi HDZ-a zapalili su svijeće kod spomenika poginulih branitelja na Turnju

Članovi HDZ-a prisjetili se tužne obljetnice napada na Karlovac i odali počast poginulim braniteljima

VIŠE IZ RUBRIKE

    Prisjećajući se tužne obljetnice napada na grad Karlovac i prigradsko naselje Turanj članovi HDZ-a predvođeni  vršiteljicom dužnosti predsjednice Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nadom Murganić, vršiteljem dužnosti predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Ivicom Horvatom i predsjednikom Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Karlovačke županije Tihomirom Mamićem zapalili su svijeće kod spomenika poginulih branitelja na Turnju. Na taj su način zahvalili svima koji su svoj život položili za slobodu građana Karlovca i Karlovačke županije, ali i cijele Hrvatske.

    -Upravo sada smo dali pijetet našim poginulim braniteljima  na današnji dan pa gotovo u isti sat kada smo se okupili pale su prve granate na Karlovac i na taj način su se ostvarile prijetnje velikosrpskog agresora da će razoriti grad Karlovac, odnosno cijelu Hrvatsku. Naravno, zahvaljujući našim braniteljima to se nije dogodilo. Ostavili su svoje živote i svoje zdravlje, ali ponosni smo jer su obranili grad Karlovac, a ovdje na Turnju se branio i grad Zagreb, a samim time i cijela naša domovina. Svakako da se prisjećam tih dana sa žaljenjem brojnih naših sugrađana koji su ostali bez svojih domova, koji su se raselili po cijeloj Hrvatskoj, ali i svijetu, a koji se nažalost nisu imali prilike vratiti u slobodnu Hrvatsku. Zahvaljujući poginulim braniteljima i slozi hrvatskog naroda mi danas živimo u slobodnoj državi, istaknula je vršiteljica dužnosti predsjednice Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić.

    -Gradska organizacija HDZ-a grada Karlovca kao i svake godine priključila se obilježavanju 4. listopada, dana kada je krenuo opći napad na naš grad. Ovom prigodom naša stranka kao vodeća politička stranka odaje punu zahvalnost svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku, za ovo što danas imamo – mir koji je najvrijedniji, kazao je vršitelj dužnosti predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Ivica Horvat.

    -Danas ovdje na Turnju evociramo uspomenu i sjećanje na ratna stradanja i zbivanja od prije 29 godina. Toga 4.10.1991. godine agresor je otpočeo sveopći napad na Karlovac i okolicu. U tim danima ratnih zbivanja stradali su mnogi hrvatski branitelji i izgubili živote, kao i mnoge nedužne žrtve i civilno stanovništvo. Mi ovdje danas prije svega odajemo počast i sjećanje na tu žrtvu jer oni su zapravo svojim životima platili slobodu Karlovca i Republike Hrvatske. Nama živima ostaje uspomena na te dane i obaveza da se sjećamo njihove žrtve i da gradimo bolju i prosperitetniju Hrvatsku na temeljima koje su oni ostavili, zaključio je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Karlovačke županije Tihomir Mamić.